ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας

20\3\2025…

Υλικά
  • 500 γρ στήθος κοτόπουλο100 γρ φρυγανιά50 γρ παρμεζάνα3 αυγά100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.Για τη σάλτσα400 γρ ντομάτες κονκασέ1/2 ματσάκι βασιλικός50 γρ παρμεζάνα1 λευκό κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 κγ μέλι50 ml ελαιόλαδο
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1ο

    Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά. Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.

    Βήμα 2ο

    Όπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.

    Βήμα 3ο

    Όσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 4ο

    Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.

    Βήμα 5ο

    Ρίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αν πας στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι οι ρίζες της είναι από εκεί, δύσκολα θα την φτιάξουν αυτή τη συνταγή. Ωστόσο στις ΗΠΑ είναι μια από τις αγαπημένες του και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολη να την κάνουμε και στο σπίτι.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή για κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας. Όπως εξήγησε βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα, που όταν πήγαν στην Αμερική της πρόσθεσαν ντομάτα και παρμεζάνα. 

Πηγή https://www.vita.gr

Related posts

Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 1 εκατ. ραντεβού στο σύστημα – Η διαδικασία

xristiana

Το micro bob είναι η πιο hot τάση στα μαλλιά για το φθινόπωρο

xristiana

DISNEY CLASSICS Συλλογή αδερφικής αγάπης από την essence & την CATRICE

xristiana