20\3\2025…
Υλικά- 500 γρ στήθος κοτόπουλο100 γρ φρυγανιά50 γρ παρμεζάνα3 αυγά100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.Για τη σάλτσα400 γρ ντομάτες κονκασέ1/2 ματσάκι βασιλικός50 γρ παρμεζάνα1 λευκό κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 κγ μέλι50 ml ελαιόλαδο
ΕκτέλεσηΒήμα 1ο
Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά. Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.
Βήμα 2οΌπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.
Βήμα 3οΌσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4οΜόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.
Βήμα 5οΡίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 1ο
Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά. Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.
Βήμα 2οΌπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.
Βήμα 3οΌσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4οΜόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.
Βήμα 5οΡίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή για κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας. Όπως εξήγησε βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα, που όταν πήγαν στην Αμερική της πρόσθεσαν ντομάτα και παρμεζάνα.
Πηγή https://www.vita.gr