ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ημερίδα στον Βόλο από την Greenpeace

16\3\2025

Το ελληνικό γραφείο της Greenpeaceπραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Ενεργειακή μετάβαση στη Μαγνησία:

Η κλιματική κρίση, το ορυκτό αέριο και ο δρόμος για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον”, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2025, στις 17:30, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και πραγματοποιείται με τη συνεργασία των σωματείων “Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας”, “Πολίτες Μαγνησίας για την υγεία και το περιβάλλον”, “Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού”.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Παρά τις εντεινόμενες συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την αυξανόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ελλάδας και τις διακηρύξεις περί “πράσινης μετάβασης” σε πολιτικό επίπεδο, η χώρα μας προωθεί νέες υποδομές και δίκτυα αερίου σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στον Βόλο, για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης και ηλεκτροπαραγωγής.

Η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει αλλά και να συμβάλει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με πολίτες, ομάδες και φορείς σχετικά με τα σχέδια προώθησης και υλοποίησης των υποδομών αερίου στη χώρα και στον Δήμο Βόλου.

Ταυτόχρονα, στοχεύει και στην ανάδειξη διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων και το πώς αυτές θα ήταν πιο ωφέλιμες με οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια έναντι του πιο ακριβού και ρυπογόνου αερίου.
Μετά τις τοποθετήσεις/ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, στην οποία προσκαλούμε πολίτες και φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Related posts

Κονσίλερ: Αυτό είναι το τρικ που χαρίζει lift εφέ στα μάτια

xristiana

Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη – Στο Ιπποκράτειο με μηνιγγίτιδα αγοράκι 2,5 ετών – Σταθερή η κατάστασή του

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 12/3

xristiana