ΚεντρικήΜαγειρική

Αφράτα κεφτεδάκια από ρεβίθια και μπρόκολο

27\2\2024

Υλικά
300 γρ μπρόκολο (ακατέργαστο βάρος)
250 γρ μαγειρεμένα ρεβίθια
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, κύμινο και πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το μπρόκολο: Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο. Το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι, σκόρδο και πιπεριά τσίλι. Μόλις αρωματιστούν οι μπουκίτσες του μπρόκολου, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι και σκεπάζουμε για να τελειώσουμε το μαγείρεμα.

Φτιάχνουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια: Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα ρεβίθια, το αυγό, το βρασμένο και ζεστό μπρόκολο, την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο κύμινο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλά αναμεμειγμένο και απαλό μείγμα.

Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο νερό. Αν το μείγμα είναι ιδιαίτερα μαλακό, σε σημείο να μην μπορείτε να το χειριστείτε, προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Καλή απόλαυση.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το νέο trend του TikTok για να κρύψεις τους μαύρους κύκλους

xristiana

H Fashion Editor, Ελένη Βάγια, σου δείχνει πώς να στενέψεις το oversized παλτό σε 2” (VIDEO)

xristiana

Γιατί να ζητάτε κούρεμα σε στεγνά μαλλιά

xristiana