13\3\2025
Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι έρχεται ξανά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να μοιράσει χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το Τμήμα Πολιτισμού, με την βοήθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου, έχει ετοιμάσει ένα διήμερο γεμάτο κέφι, μουσική, χορό και τραγούδι, το οποίο κορυφώνεται με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή το πρωί επί τη λεωφόρου Ηρακλείου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης τα παραδοσιακά γαϊτανάκια. Παιδιά από σχολεία του Ηρακλείου στήνουν τα γαϊτανάκια τους και χορεύουν γύρω τους. Γίνονται μια παρέα με όποιαν και όποιον αισθάνεται παιδί στη Γιορτή των Χρωμάτων. Παράλληλα, εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και πινιάτα με τους «Θησαυρούς της Αποκριάς».
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί η πόλη βγαίνει στην λεωφόρο Ηρακλείου για την παρέλαση αρμάτων και γκρουπ καρναβαλιστών. Περί τις 2000 συμμετοχές έχει φέτος το καρναβάλι με παιδιά και γονείς σχολείων, συλλόγους αλλά και απλές παρέες Ηρακλειωτών. Το κάθε γκρουπ με το δικό του θέμα, κατεβαίνει τη λεωφόρο Ηρακλείου ξεκινώντας από το ύψος της οδού Δρυάδων για να τερματίσουν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία όπου από τις 13.00 θα στηθεί ελληνικό, παραδοσιακό γλέντι με την Κατερίνα Κατσιγιάννη και την Ελένη Χρήστου.
Κούλουμα στο Κτήμα Φιξ
Βέβαια, Κούλουμα στο Ηράκλειο σημαίνει πλέον ραντεβού στο Κτήμα Φιξ. Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, γλέντι, κεράσματα και χορός στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης.
Φυσικά, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
«Στιγμές χαράς, στιγμές κεφιού, στιγμές που μας κάνουν όλους ξανά παιδιά. Σας περιμένω όλες και όλους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχουμε ετοιμάσει στον Δήμο μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, μια μεγάλη γιορτή», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου.
![](https://timeforgoodnews.gr/wp-content/uploads/2025/02/Απόκριες-2025-512x1024.jpg)