ΚεντρικήΚοινωνικά

Γαστρονομική “γλυκιά” περιήγηση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στη ΔΕΘ

10/11/2024

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν μια γαστρονομική «γλυκιά» περιήγηση στην καρδιά της πόλης, στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia.

Από την Πέμπτη 14/11 έως και το Σάββατο16/11, στο περίπτερο 15 (stand C6), στην Helexpo, οι «γλυκές» εκδηλώσεις υπόσχονται να απογειώσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών, με μια ποικιλία από παραδοσιακά γλυκά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Το περίπτερο του Δήμου θα μεταμορφωθεί σε ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών γλυκών της Θεσσαλονίκης. Executive pastry chefs θα παρουσιάσουν live εργαστήρια, όπου θα παρασκευάσουν τα αγαπημένα γλυκά της πόλης, τα τρίγωνα Πανοράματος, τα ροδίνια, το αρμενοβίλ και τους μπεζέδες.

Η γαστρονομική εμπειρία θα ταξιδέψει το κοινό στον χρόνο, για να ανακαλύψει τις γεύσεις που έχουν συντροφεύσει γενιές Θεσσαλονικέων.

Ακόμη την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί LIVE PODCAST με τον Στέλιο Παρλιάρο και την Ελένη Ψυχούλη.

Ο διάσημος pastry chef Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη, θα συζητήσουν με το κοινό για την ιστορία των γλυκών της Θεσσαλονίκης. Θα αναλύσουν την εξέλιξη τους μέσα στο χρόνο, τις σύγχρονες συνήθειες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και πως τα μοναδικά παραδοσιακά γλυκά, παρασκευασμένα με αγνές τοπικές πρώτες ύλες, μπορούν να αποτελέσουν ένα τουριστικό εργαλείο για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης.

Η αναλυτική παρουσίαση των τριήμερων δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της πόλης θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 στο περίπτερο 15 (stand C6), στην Helexpo από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλη Γάκη.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ EVENTS περίπτερο 15, stand C6

LIVE PASTRY PRESENTATION AND TASTING Οι σπουδαστές του τμήματος τεχνικών μαγειρικής τέχνης της Πειραματικής σχολής ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης Θέρμης, θα φιλοτεχνήσουν με χρωματιστούς μπεζέδες, την «γλυκιά»  καρδιά της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το τουριστικό brand της πόλης. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία μπεζέδων. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Ελένη Ψυχούλη.

LIVE DIP TASTING με τσουρέκι Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ρέει άφθονη σοκολάτα και οι επισκέπτες θα βουτούν μπουκιές τσουρεκιού Θεσσαλονίκης, χορηγία της ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ

LIVE STORIES

Διαγωνισμός για το κοινό στην ειδικά διαμορφωμένη ινσταγκραμική γωνιά του περιπτέρου με τα ανάλογα #.

Για τρεις μέρες οι επισκέπτες θα φωτογραφίζονται και θα αναρτούν τις γλυκιές ιστορίες τους από το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη σελίδα τους στο instagram με τα hashtags της εκδήλωσης. Οι αναρτήσεις με τα περισσότερα likes θα κερδίζουν γλυκά από τα συμμετέχοντα ζαχαροπλαστεία στα events.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι να χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες τα hashtags #skgsweetcity #foodies #thessaloniki.cityofgastronomy στην ανάρτησή που θα κάνουν.

“Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram είναι δημόσιος για να μπορούμε να δούμε τις «γλυκές» δημιουργίες σας”, αναφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του.

HASHTAGS

#foodies #thessaloniki.cityofgastronomy
Το Thessaloniki Sweet City, του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβάλλει τη θέση της πόλης ως έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προώθηση της τοπικής κουλτούρας και των προϊόντων, καθώς και στην ενίσχυση του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 14/11/2024
ΩΡΑ 17.30 περίπτερο 15, stand C6
LIVE PASTRY WORKSHOP AND TASTING Επίδειξη και γευσιγνωσία της παραδοσιακής συνταγής του μπεζέ, από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της πόλης «Εμμανουήλ μπεζές».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11/2024
ΩΡΑ 15.00-16.00 περίπτερο 15, stand C6
LIVE PASTRY WORKSHOP AND TASTING Επίδειξη και γευσιγνωσία του αυθεντικού γλυκού της πόλης ροδίνι, από τον pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Ροδίνι».
ΩΡΑ 16.00-17.00 stage του περιπτέρου 13
LIVE PODCAST με το Στέλιο Παρλιάρο και την Ελένη Ψυχούλη
ΩΡΑ 17.30 περίπτερο 15, stand C6
Επίδειξη και γευσιγνωσία της παραδοσιακής συνταγής του τρίγωνου Πανοράματος, από τον pastry chef του ιστορικού ζαχαροπλαστείου Ελενίδης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/2024
ΩΡΑ 12.00 περίπτερο 15, stand C6
LIVE PASTRY PRESENTAΤION AND TASTING Οι σπουδαστές του τμήματος τεχνικών μαγειρικής τέχνης της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ, θα φιλοτεχνήσουν με χρωματιστούς μπεζέδες την «γλυκιά»  καρδιά της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το τουριστικό brand της πόλης. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία μπεζέδων από τα Ζαχαροπλαστεία «ΜΠΕΖΕΣ» Την εκδήλωση παρουσιάζει η Ελένη Ψυχούλη.

ΩΡΑ 17.00
LIVE PASTRY WORKSHOP AND TASTING Επίδειξη και γευσιγνωσία της συνταγής του γλυκού αρμενοβίλ από το Ζαχαροπλαστείο  ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ με γευσιγνωσία για το κοινό.
Για την είσοδο σας στην Διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, επικοινωνήστε με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την αποστολή ηλεκτρονικής πρόσκλησης.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Related posts

Φλαβαν-3-όλες: Το άγνωστο συστατικό που θωρακίζει την υγεία. Πόσες χρειαζόμαστε κάθε μέρα

xristiana

Πώς θα είναι η ιδανική πόλη του μέλλοντος

xristiana

Η θεατρική κωμωδία «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-Οξύμωρο?

xristiana