ΚεντρικήΜαγειρική

Corn Dogs: Η συνταγή για το αγαπημένο street food

26/11/2024

Υλικά
Για το κουρκούτι

150 γρ. καλαμποκάλευρο
70 γρ. αλεύρι
5 γρ. σόδα μαγειρική
5 γρ πάπρικα
200 ml γάλα
1 αυγό
Για τα corn dogs
6 λουκάνικα για hot dog
Αλεύρι
Φυστικέλαιο

Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσεκτικά. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι, το κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση με ένα μαχαίρι και τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο κουρκούτι. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά. Αφήνουμε να στάξει το περιττό κουρκούτι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το καθένα για 3 -4 λεπτά σε άφθονο ζεστό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Προχωράμε έτσι για όλα λουκάνικα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τα corn dogs μας ζεστά και τα συνοδεύουμε με τις σάλτσες που μας αρέσουν.

Συμβουλή
Για τέλειο τηγάνισμα πρώτα απ’ όλα, όταν βουτάμε τα λουκάνικα στο κουρκούτι, αφήνουμε το περιττό κουρκούτι να φύγει. Όταν βάλουμε τα λουκάνικα να τηγανιστούν, ας φροντίσουμε να είναι ωραίο και ζεστό το λάδι και να αποφύγουμε να μαγειρεύουμε πολλά τη φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Αν περισσέψουν, μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο τροφίμων και να ξαναζεσταθούν σε τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Πηγήhttps://jenny.gr

Related posts

«Από το Μικρό στο Μεγάλο»: Συναυλία για τους καταξιωμένους Έλληνες στιχουργούς στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Τι τρώει μια διαιτολόγος στα γιορτινά τραπέζια για να μην πάρει κιλά

xristiana