ΚεντρικήΠεριβάλλον

AI: Ο πρώτος κήπος με τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέπει να μιλάτε με τα λουλούδια

20/11/2024

Στην έκθεση λουλουδιών Chelsea Flower Show, του επόμενου έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι επισκέπτες θα έχουν επαφή με τον πρώτο κήπο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Οι λεγόμενοι «έξυπνοι κήποι» θα μπορούν σύντομα να σας λένε πότε να ποτίσετε, να κλαδέψετε ή να λιπάνετε το έδαφος, σύμφωνα με τις ανάγκες των φυτών σας.

Αυτή είναι μια υπόσχεση του «Avanade ‘Intelligent’ Garden» που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή κήπων Tom Massey σε συνεργασία με τη Microsoft. Οι αισθητήρες εδάφους θα συνεργάζονται με τεχνητή νοημοσύνη που έχει εκπαιδευτεί σε δεδομένα φυτών και συμβουλές κηπουρικής της Royal Horticultural Society.

Αισθητήρες θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την φροντίδα των φυτών

Oι αισθητήρες θα παρακολουθούν παράγοντες όπως η υγρασία του εδάφους, το pH και τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών, την ποιότητα του αέρα, την θερμοκρασία και τον όγκο των βροχοπτώσεων. Αυτά θα συνδεθούν με έναν υπολογιστή που θα βρίσκεται σε ένα μέρος στον κήπο, τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να συμβουλευτούν για να δουν πώς αναπτύσσεται ο κήπος.

Εξοικονόμηση νερού

Σύμφωνα με τον Massey η τεχνολογία αισθητήρων θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μεγάλες εκτάσεις, οπότε αντί να υπάρχουν αυτόματα συστήματα ποτίσματος που ενεργοποιούνται ανάλογα με την ώρα, τα φυτά θα μπορούσαν να ποτίζονται μόνο όταν η υγρασία του εδάφους πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, πετυχαίνοντας με αυτό το τρόπο εξοικονόμηση νερού.

Ο σχεδιαστής δήλωσε στον Guardian ότι ο κήπος θα είναι επίσης διαδραστικός. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ρωτούν «πώς είσαι;» και θα μπορεί να απαντήσει: «Χρειάζομαι λίγο περισσότερο νερό, ίσως χρειάζομαι κλάδεμα».

Αποδοτικότερη χρήση των πόρων

Πέρα από τον παράγοντα της καινοτομίας, η ιδέα δεν είναι απλώς να κάνει τη ζωή των κηπουρών ευκολότερη. Ένα από τα πρωταρχικά κίνητρα πίσω από την εγκατάσταση είναι η προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων. Κατανοώντας ακριβώς τι συμβαίνει στον κήπο, οι φροντιστές του μπορούν να του δώσουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται – και τίποτα περισσότερο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη χρήση έξυπνων αισθητήρων κήπου. Ο οικιακός μετεωρολογικός σταθμός Netatmo μπορεί να συνδυαστεί με έναν μετρητή βροχής για να παρακολουθεί με ακρίβεια τη βροχόπτωση, μαζί με άλλα περιβαλλοντικά δεδομένα. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να υπολογίσετε αν ο κήπος σας χρειάζεται πότισμα.

Πηγή https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η τράπεζα σπέρμ@τος, ο ληστής και η ταμίας…! 

xristiana

Παιδική διατροφή: Πλήρης οδηγός για τους γονείς

xristiana

Μεγάλη Τρίτη

xristiana