9/11/2024
Εάν θέλεις να έχεις υγιή μαλλιά και να ενθαρρύνεις την ανάπτυξή τους, πέραν από την ιδανικότερη haircare routine για τις ανάγκες των μαλλιών σου, πρέπει επίσης να ενσωματώσεις στη διατροφή σου τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και υποστηρίζουν με πολλαπλούς τρόπους την υγεία των μαλλιών.
Η διατροφή σου πρέπει να έχει όλα τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν μια τρίχα. Κάθε σκέλος των μαλλιών αποτελείται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη.
Η πρώτη ύλη που απαιτείται για την ανάπτυξη των μαλλιών προέρχεται συγκεκριμένα από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Χωρίς επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, τα μαλλιά δεν μπορούν να αναπτυχθούν σωστα.
Οι τροφές που ενδυναμώνουν τα μαλλιά
1. Αβοκάντο
Τροφές πλούσιες σε υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο, είναι απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη θρέψη των τριχοθυλακίων, γεγονός που υποστηρίζει τη δύναμη των ινών της τρίχας και τα κρατά λαμπερά. Τα λιπαρά ψάρια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι επίσης καλές πηγές αυτών. Τα αβοκάντο και τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη θρέψη τόσο των μαλλιών όσο και του τριχωτού της κεφαλής.
2. Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ο οποίος δεν είναι μόνο σημαντικός για την υγεία του ανοσοποιητικού μας, αλλά βοηθά επίσης στην πρόληψη της τριχόπτωσης.
3. Ζωμός οστών
Ο ζωμός των οστών είναι μια από τις καλύτερες πηγές κολλαγόνου —το οποίο δίνει στα μαλλιά τη δύναμή τους και προστατεύει τους συνδετικούς ιστούς. Το σώμα μας παράγει κολλαγόνο με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, αρχίζει να μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε.
4. Παπάγια
Η παπάγια διαθέτει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή είναι επίσης καλές πηγές. Η βιταμίνη C είναι ιδανική για την ανάπτυξη των μαλλιών γιατί βοηθά στην προστασία και διατήρηση των αποθεμάτων κολλαγόνου.
5. Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και όταν το φυλλικό οξύ είναι χαμηλό, μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα, αραιά ή εύθραυστα μαλλιά. Τα σταυρανθή λαχανικά όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο και το κουνουπίδι—είναι όλα καλές πηγές φυλλικού οξέος.
Πηγή https://jenny.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com