25/11/2024…
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, το ένα κομμένο σε φέτες και το άλλο για χυμό
- 4 κ. σ. μέλι
- 4 κ. σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό 1/2 λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
- Στρώστε ένα μικρό πυρέξ με τις λεπτές φέτες λεμονιού και τοποθετήστε από πάνω το σολομό.
- Περιχύστε το 1/2 της σάλτσας πάνω από το σολομό και απλώστε μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
- Περιχύστε το σολομό με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήστε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και στύψτε το υπόλοιπο 1/2 λεμόνι από πάνω.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr.