19/11/2024
Υλικά
2 γ. ωμοί ανάλατοι ξηροί καρποί
1/4 κουτ. αλάτι
1 κουτ. λάδι αβοκάντο, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
1. Άπλωσε τους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που θα έχεις στρώσει στο ταψί. Ψήσε στους 170 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν, (περίπου 10 λεπτά).
2. Μετάφερε τους ξηρούς καρπούς σε μπλέντερ (θα πρέπει να έχουν κρυώσει) και ξεκίνα τη διαδικασία, μέχρι να γίνουν σαν μια λιπαρή πάστα, για 4 έως 10 λεπτά. (Ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των ξηρών καρπών και το μηχάνημα που θα χρησιμοποιήσεις).
3. Πρόσθεσε αλάτι και ενισχυτικά γεύσης (αν επιθυμείς) κατά τη διαδικασία μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το βούτυρο είναι πολύ πηχτό, πρόσθεσε μία κουταλιά λάδι κάθε φορά μέχρι να πετύχεις την επιθυμητή μορφή.
Αποθήκευσε το βούτυρο ξηρών καρπών σε βάζο ή αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έναν μήνα.
Πηγή https://www.womenonly.gr