15/11/2024
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. κάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σελινόριζα
- 250 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο να μαριναριστεί.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο. Το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Βήμα 3ο
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και τη μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4ο
Όταν μαλακώσει, τη σουρώνουμε και τη μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κρέμα και χτυπάμε καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγη κρέμα ακόμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή.
Βήμα 5ο
Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με τον πουρέ σελινόριζας.
Πηγή:https://www.vita.gr