18/11/2024
Υλικά
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 8 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
- Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα).
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
- Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
- Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.
- Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
- Σέρβιρε σε 4 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.
Πηγήhttps://www.tlife.gr