News ΑΜΕΑΚεντρική

ΙΝ-ΕΣΑμεΑ: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζόμενους- καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ΔΕΥΤΕΡΑ 30.9.2024

25\9/2024

ΙΝ-ΕΣΑμεΑ: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζόμενους- καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ΔΕΥΤΕΡΑ 30.9.2024

Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζόμενους- καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ΔΕΥΤΕΡΑ 30.9.2024

Ξεκίνησε την Δευτέρα 16/09/2024 η υποβολή αιτήσεων για εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥ.ΠΑ για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων. Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

  1. Περιεχόμενο Προγράμματος και Αντικείμενα Κατάρτισης

Θεωρητική κατάρτιση εργαζομένων διάρκειας 80 ωρών που οδηγεί σε απόκτηση “πράσινων” δεξιοτήτων και θα πραγματοποιηθεί με τις παρακάτω μεθόδους εκπαίδευσης:

12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση

48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, από αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

Ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:

Υπεύθυνος για έξυπνες και αειφόρες μετακινήσεις

Υπεύθυνος σχεδίων δράσης, επιχειρηματικών σχεδίων και διοίκησης επιχειρησιακών μονάδων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Υπεύθυνος πράσινης πληροφορικής και πράσινων τεχνολογιών

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής προστασίας και ανακύκλωσης προϊόντων

Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία

Επιχειρηματικές δεξιότητες για εκμετάλλευση πράσινων ευκαιριών

Διαχείριση καταστροφών και κρίσεων

  1. Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν:

Μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (Το ΙΝ-ΕΣΑμεΑ ΚΔΒΜ απευθύνεται τόσο σε εργαζόμενους χωρίς αναπηρία όσο και σε εργαζόμενους με αναπηρία)

Ηλικίας άνω των 18 ετών

Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται στη σχετική νομοθεσία.

  1. Εκπαιδευτικό Επίδομα:

Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και πέτυχε στις εξετάσεις Πιστοποίησης, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 400€ (5 €/ώρα κατάρτισης (μικτά)).

  1. Δικαιολογητικά Συμμετοχής:

Κατά την υποβολή της «Αίτησης Συμμετοχής» θα ζητηθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση).

Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή. Σημειώνεται ότι όσοι ωφελούμενοι αποφοίτησαν από το Δημοτικό ως και το σχολικό έτος 1979 – 1980 λογίζονται ως απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και είναι επιλέξιμοι για τα προγράμματα Σ.Ε.Κ. που υλοποιεί η Δ.ΥΠ.Α. Κατά αντιστοιχία, για τους ωφελούμενους οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από το Δημοτικό από το σχολικό έτος 1980-1981 και έπειτα, απαιτείται και η αποφοίτηση από το Γυμνάσιο ώστε να λογίζονται ως απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και επομένως να είναι επιλέξιμοι για τα προγράμματα Σ.Ε.Κ. που υλοποιεί η Δ.ΥΠ.Α.

Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr η οποία θα απευθύνεται προς ΔΥ.ΠΑ και θα δηλώνει ότι:

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:

α. Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο της ίδιας δράσης (Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.

β. Δεν παρακολουθώ και δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης.

γ. Δεν παρακολουθώ και δεν θα παρακολουθήσω κανένα άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που επιδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπίπτει χρονικά, εν όλω ή εν μέρει, με το πρόγραμμα κατάρτισης για το οποίο υποβάλλω την παρούσα αίτηση.

δ. Το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσω θα είναι εκτός του ωραρίου εργασίας μου.

  1. Διαδικασίες Ένταξης στο Πρόγραμμα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

Συμπλήρωση και υποβολή «Αίτησης Συμμετοχής», (απαιτούνται κωδικοί taxisnet) πατώντας τον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Αποθήκευση «Αίτησης Συμμετοχής» με την ένδειξη «Η φόρμα υποβλήθηκε επιτυχώς» στην οποία αναγράφεται ο Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) με την μορφή DYPAΕGREEN-00000000-20240000-000000, σε αρχείο PDF με την ονομασία «ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ/ΗΣ.pdf

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ:

Αποστολή «Αίτησης Συμμετοχής» με τον ΚΑΥΑΣ, στο «ΙΝ-ΕΣΑμεΑ ΚΔΒΜ» (εφόσον το επιθυμείτε), στο email kdbm@in-esamea.gr, προκειμένου να προχωρήσει ο Έλεγχος των Δικαιολογητικών και λοιπές απαραίτητες διαδικασίες.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ:

Μετά την καταληκτική ημερ/νία υποβολής των αιτήσεων ο φορέας μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσει για την διαδικασία της επιλογής του αντικειμένου κατάρτισης.

ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Με την επιλογή του αντικειμένου κατάρτισης θα γίνει η σύναψη της διμερούς σύμβασης για την ένταξη σας σε τμήμα υλοποίησης του αντικειμένου κατάρτισης που επιλέξατε.

  1. Καταληκτική Ημερ/νία Υποβολής: Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΥ.ΠΑ η καταληκτική ημερ/νία υποβολής αιτήσεων είναι την Δευτέρα 30/09/2024.
  1. Περισσότερες πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση:

  1. Επικοινωνία : Για τυχόν διευκρινήσεις ή οποιαδήποτε υποστήριξη, σχετικά με την υποβολή της «Αίτησης Συμμετοχής» μπορείτε να επικοινωνήσετε με το «ΙΝ-ΕΣΑμεΑ ΚΔΒΜ», στα τηλ 2108217749 και 2108221387, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:00-16:00.

Πηγή: https://www.esamea.gr

Related posts

Δήλωση σχετικά με την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

xristiana

Το φυσικό μακιγιάζ που θα σε κάνει να δείξεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη

xristiana

Ημερίδα Για Την Ασφαλή Πλοήγηση Στο Διαδίκτυο, Στον Δήμο Πλατανιά

xristiana