News ΑΜΕΑΚεντρική

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι ΑμεΑ: Καταργείται η διάταξη που απαιτεί διακοπή εργασίας

25\9/2024

Η διάταξη που καταργεί τα εμπόδια για τη συνέχιση της απασχόλησης των συνταξιούχων αναπηρίας, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη το οποίο τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα χρειαζόταν ο εργαζόμενος με αναπηρία να διακόψει την εργασία του προκειμένου πρώτα να συνταξιοδοτηθεί και στη συνέχεια να αναλάβει εργασία χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή του και χωρίς να έχει την υποχρέωση της καταβολής του πόρου 10% επί του εισοδήματός τους από την εργασία υπέρ ΕΦΚΑ.

Η προωθούμενη διάταξη ( άρθρο 31) επιλύει το πρόβλημα και έτσι η συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας θα προχωρεί χωρίς διακοπή της εργασίας και οι συνταξιούχοι αναπηρίας θα προστατεύονται από αυτήν την ταλαιπωρία προκειμένου να εξισωθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους συνταξιούχους. Μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2024.

Ειδικότερα , στο άρθρο 31 που τροποποιεί την ισχύουσα διάταξη ( παρ. 1 άρθρου 11Α ν. 4387/2016) περί σύνταξης λόγω αναπηρίας από κοινή νόσο, διαγράφονται οι λέξεις «έχουν διακόψει με οποιονδήποτε τρόπο την υπακτέα στην ασφάλιση εργασία, απασχόληση ή ιδιότητά τους»

Πηγήhttps://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νέοι μπαμπάδες με αντικαταθλιπτικά λόγω του μωρού!

xristiana

Εκδηλώσεις και εκπλήξεις στο 3ο Φεστιβάλ Κωμωδίας στα Τρίκαλα

xristiana

33 νοσήματα θα περιληφθούν στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών

xristiana