ΚεντρικήΟμορφιά

Mάσκες Led: Το απόλυτο gadget για τη φροντίδα της επιδερμίδας!

24\9/2024

HKim Kardshian κάνοντας μέσα στο ιδιωτικό της αεροσκάφος μάσκες led ακόμα και στα χέρια μας υπενθύμισε το πόσο πολύτιμες είναι για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας!

Οι μάσκες LED για όσες δεν ξέρουν είναι φορητές συσκευές περιποίησης που χρησιμοποιούν διαφορετικά μήκη κύματος φωτός για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος.

Το “LED” σε αυτές τις μάσκες σημαίνει “δίοδος εκπομπής φωτός”, δηλαδή ότι η μάσκα εκπέμπει φωτεινή ενέργεια σε διαφορετικά χρώματα, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα οφέλη για το δέρμα.

Και εγώ είμαι εδώ για να σας λύσω όλες τις απορίες γιατί ακόμα και εάν δεν την αποκτήσεις μπορείς να επισκεφτείς ένα κέντρο αισθητικής για να σου κάνει φωτοθεραπεία!

Πώς λειτουργούν οι μάσκες LED:

1. Θεραπεία φωτός:

Οι μάσκες LED εκπέμπουν φως σε διαφορετικά μήκη κύματος, το οποίο διεισδύει στο δέρμα σε διαφορετικά βάθη. Αυτά τα μήκη κύματος αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα χρώματα φωτός, με το καθένα να έχει μοναδική επίδραση στα κύτταρα του δέρματος.

2. Κυτταρική διέγερση:

Το φως διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος, ενεργοποιώντας βιολογικές διεργασίες που προάγουν την επούλωση, την επιδιόρθωση και την αναγέννηση. Για παράδειγμα, το κόκκινο φως διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα, ενισχύοντας την παραγωγή και την κυκλοφορία του κολλαγόνου, ενώ το μπλε φως στοχεύει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή σε μικρότερα βάθη.

3. Μη Επεμβατική:

Τύποι φωτός και τα οφέλη τους:

Κόκκινο φως (630-700nm):

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει τις ρυτίδες, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προάγει την επούλωση. Συχνά χρησιμοποιείται για θεραπείες αντιγήρανσης.

Μπλε φως (400-470 nm):

Στοχεύει στην ακμή σκοτώνοντας τα βακτήρια (P. acnes) που προκαλούν εξάρσεις. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί να αποτρέψει μελλοντική ακμή.

Πράσινο φως (500-550nm):

Εξισορροπεί τη μελάγχρωση, μειώνει την ερυθρότητα και φωτίζει το δέρμα στοχεύοντας στην παραγωγή μελανίνης.

Κίτρινο φως (570-590nm):

Καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό και διεγείρει τη λεμφική παροχέτευση.

Σχεδόν υπέρυθρο φως (800-900nm):

Φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προάγοντας την επούλωση των πληγών και μειώνοντας τη φλεγμονή.

#Μειώση ακμής

#Βελτίωση της υφής του δέρματος

#Μείωση της φλεγμονής

#Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος

Αυτές οι μάσκες χρησιμοποιούνται συνήθως για περίπου 10-20 λεπτά ανά συνεδρία, πολλές φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη συγκεκριμένη πάθηση του δέρματος που αντιμετωπίζετε. Είναι γενικά ασφαλή, αλλά συνιστάται να ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή ή έναν δερματολόγο για να αποφύγετε την υπερβολική ή κακή χρήση.

Κάθε τύπος φωτός LED εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη λειτουργία, επομένως οι χρήστες συχνά προσαρμόζουν τις θεραπείες με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος σας.

Πηγήhttps://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν το μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜWp της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

xristiana

Ούριος άνεμος για την αιολική ενέργεια – 4.534 MW η ισχύς στην Ελλάδα

xristiana