ΚεντρικήΟμορφιά

7 tips για να κρατήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο το καλοκαίρι

1/9/2024

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να κάνουν το μακιγιάζ μας να λιώσει. Και ποια θέλει να τριγυρνά στους δρόμους και να πηγαίνει στα ραντεβού της με έντονες γυαλάδες από ιδρώτα;

Διαβάστε παρακάτω τα 7 tips που θα σας βοηθήσουν ώστε να κρατήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο.

Χρησιμοποιούμε λιγότερο μακιγιάζ

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το πρώτο βήμα είναι να ελαφρύνουμε το μακιγιάζ μας. Λιγότερα προϊόντα σημαίνουν αυτόματα και λιγότερες πιθανότητες να λιώσει. Επιλέγουμε ελαφριά προϊόντα και περιορίζουμε το μακιγιάζ στα απαραίτητα.

Προτιμάμε concealer αντί για foundation

Αντί να καλύψουμε όλο το πρόσωπο με foundation, χρησιμοποιούμε concealer μόνο στα σημεία που θέλουν κάλυψη.

Επιλέγουμε προϊόντα μακράς διάρκειας

Επενδύουμε σε συνθέσεις μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια. Προϊόντα όπως το foundation και το κραγιόν μακράς διάρκειας διατηρούν το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Αντικαθιστούμε την πούδρα με χαρτάκια απορρόφησης

Αποφεύγουμε την πούδρα, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα να δείχνει θαμπό και να φράξει τους πόρους. Αντί αυτού, χρησιμοποιούμε χαρτάκια απορρόφησης για να αφαιρέσουμε την περίσσεια λιπαρότητα χωρίς να χαλάσουμε το μακιγιάζ μας.

Κάνουμε layering

Το layering του μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίησή του. Ξεκινάμε με ένα υγρό foundation και μετά χρησιμοποιούμε bronzer ή ρουζ σε πούδρα για να το «κλειδώσουμε» στη θέση του.

Χρησιμοποιούμε primer

Το primer ματιών αποτρέπει το eyeliner και τη σκιά ματιών από το να ‘λιώσουν’, και το primer προσώπου διατηρεί το foundation στη θέση του.

Τελειώνουμε με σπρέι σταθεροποίησης

Ένα καλό setting spray μπορεί να κάνει θαύματα. Ψεκάζουμε το πρόσωπό μας μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ για να το σταθεροποιήσουμε και να το διατηρήσουμε φρέσκο όλη μέρα.

Πηγήhttps://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα Pet City Στηρίζουν τα ζώα με αναπηρία!

xristiana

Δήμος Δελφών: Δωρεάν Rapid Test Σε Άμφισσα, Στρόμη, Γαλαξίδι, Ιτέα Και Δελφούς

xristiana

Σπανακόπιτα με φέτα

xristiana