ΚεντρικήΜαγειρική

Το πιο νόστιμο vegan σνίτσελ

8/9/2024

Υλικά

250 γρ μαγειρεμένα φασόλια

100 γραμμάρια βραστές πατάτες

1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά

100 γρ τριμμένη φρυγανιά

2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό ή δυόσμο

1 χυμό λεμονιού και το ξύσμα

Σπορέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας τα φασόλια και τις βραστές πατάτες στον επεξεργαστή τροφίμων, στον οποίο προσθέσαμε αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών για γεύση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει συμπαγές αλλά να είναι ακόμα λίγο χοντρό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τη μισή τριμμένη φρυγανιά, για να γίνει το μείγμα πιο εύπλαστο. Αφού χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα ίσα μέρη, δίνουμε σε κάθε μερίδα τριγωνικό σχήμα ύψους τουλάχιστον 1 εκ..

Σε μια από τις μακριές πλευρές, περνάμε ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι, αφού προηγουμένως το μουλιάσουμε στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα για να μην καεί κατά το μαγείρεμα. Θα χρειαστούμε 12 και αυτά που είναι από μπαμπού θα είναι επίσης τέλεια.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη φρυγανιά με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Έπειτα βουτάμε τα vegan σνίτσελ σε αυτό το μείγμα για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από πάνω λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα ξαναζεσταίνουμε για άλλα 10 λεπτά στο γκριλ, ώστε να γίνουν τραγανά.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Το ζευγάρι,οι διακοπές και το κόσμημα…!

xristiana

Ρεύμα: «Φλερτάρει» ξανά με τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα στη χονδρική

xristiana

Ο Δήμος Καλαμαριάς προωθεί τον μητρικό θηλασμό

xristiana