ΚεντρικήΚοινωνικά

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ για εφήβους και ενηλίκους στο Δήμο Ωραιοκάστρου

24\9/2024

Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής-Basic Life Support για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και του φορέα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, στο 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου (Ολύμπου 1 και Καποδιστρίου, Ωραιόκαστρο) από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.

«Μέσα από ένα εξαιρετικά ευχάριστο και έγκριτο σεμινάριο μάθε κι εσύ και γίνε μέρος της κοινωνικής/συλλογικής προσπάθειας, ώστε να επιστρέψουν περισσότερα θύματα μετά από μία καρδιακή ή αναπνευστική ανακοπή! Αναγνώρισε γρήγορα και διαχειρίσου με γνώση και ψυχραιμία το επόμενο θύμα που θα αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πολλά διαδραστικά σενάρια, ώστε να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να κάνει κάποιος ΚΑΡΠΑ και χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο σεμινάριο αποκτάται η άδεια χρήσης ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Διδακτικοί στόχοι του σεμιναρίου για κάποιον είναι: να αναγνωρίζει τα σημάδια ενός καρδιακού επεισοδίου, να προσεγγίζει κάποιον με ασφάλεια, να αξιολογεί ένα θύμα που κατέρρευσε, να κάνει έλεγχο ανταπόκρισης στο θύμα, να πραγματοποιεί διάνοιξη αεραγωγού, να διαπιστώνει εάν το θύμα αναπνέει, να τηλεφωνεί αποτελεσματικά στο 112 |166, να εφαρμόζει υψηλής ποιότητας θωρακικές συμπιέσεις, να χορηγεί οξυγόνο με AMBU (προαιρετικά), να κάνει χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, να μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις πνιγμονής από ξένο σώμα, να μπορεί να τοποθετήσει κάποιο αναίσθητο θύμα σε πλάγια θέση ανάνηψης, να μάθει να διαχειρίζεται ένα θύμα πνιγμού, να διαχειρίζεται κάποιο θύμα κάτω των 8 ετών, να μάθει βιωματικά μέσα από ποικιλία πιθανών σεναρίων.

Δηλώσεις Συμμετοχής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://kidssavelives.gr/basic-life-support-erc/

Επιπρόσθετες πληροφορίες:

Διάρκεια: 6 ώρες / Φορέας Πιστοποίησης: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης / Φορέας Υλοποίησης Πιστοποιημένου Σεμιναρίου: «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Κόστος: 25 ευρώ. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται ενσωματωμένο ΦΠΑ 24%, το ποσό είναι συμβολικό χάρη στην εθελοντική εργασία των μελών του Φορέα και αφορά την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του σεμιναρίου και την ταυτόχρονη ανάπτυξη των κοινωφελών προγραμμάτων του Συλλόγου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες ή εφήβους άνω των 12 ετών, δίνεται βοηθητικό εγχειρίδιο για τους υποψηφίους, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, πραγματοποιείται τεστ αξιολόγησης στην αγγλική γλώσσα (προαιρετικά) και χορηγείται πιστοποίηση με διεθνή ισχύ για τρία χρόνια από το ERC. Μετά την απόκτηση αυτού του πτυχίου υπάρχει η δυνατότητα (εντός 2ετίας) ο κάτοχος να γίνει εκπαιδευτής του ERC, μεταδίδοντας αυτός τις γνώσεις του σε άλλους πολίτες μέσα από το σεμινάριο Basic Instructor Course του ERC.

Πηγήhttps://otavoice.gr

Related posts

Προβολή ντοκιμαντέρ: Ωκεανοί

xristiana

“Σμύρνη σαν παραμύθι”: Ένα υπερθέαμα μνήμης στο θέατρο Φοίνικας Περιστερίου

xristiana

Δήμος Βέλου-Βόχας: Ο μοναδικός Δήμος της Κορινθίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”

xristiana