ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αποκτήσεις καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, απαλλαγμένη από μαύρα στίγματα

24\9/2024

Τα μαύρα στίγματα είναι η πιο κοινή ατέλεια στο δέρμα μας, ειδικά στο πρόσωπο. Για να εξαλείψουμε τα μαύρα στίγματα κάνουμε περιοδικά καθαρισμό προσώπου, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι αυτά τείνουν να εμφανίζονται ξανά μετά από λίγο.

Είναι επίσης γνωστό ότι τα μαύρα στίγματα συχνά έχουν την τάση να μετατρέπονται σε σπυράκια, μερικές φορές ακόμη και επώδυνα, και ως εκ τούτου αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να θέλουμε να διατηρούμε όσο το δυνατόν καλύτερα καθαρό το δέρμα μας.

Καθαρισμός προσώπου

Πρώτα απ ‘όλα, για να εξαλείψουμε τα μαύρα στίγματα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε πώς να κάνουμε έναν καλό καθαρισμό προσώπου.

Ατμός για διαστολή των πόρων

1.Για να κάνουμε έναν καλό καθαρισμό προσώπου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προκαλέσουμε διαστολή στους πόρους και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να βράσουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε το πρόσωπο πιο κοντά στον ατμό. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πετσέτα πίσω από το κεφάλι για να καλύψουμε τα πλαϊνά του προσώπου και να αφήσουμε τον ατμό να μπει ακριβώς στο κέντρο.

2.Όταν το πρόσωπό μας είναι τελείως βρεγμένο από τον ατμό θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα μαύρα στίγματα θα είναι πιο ορατά, επομένως, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεσή τους χρησιμοποιώντας γάζα για να αποφύγουμε ερεθισμούς.

3.Αφού τελειώσουμε τον καθαρισμό μας, πρέπει να πλύνουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό για να κλείσουμε τους πόρους και να μην επιτρέψουμε να ξαναμπούν ακαθαρσίες. Μετά την εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων και το κλείσιμο των πόρων, είναι απαραίτητο να ενυδατώσουμε το δέρμα μας πρώτα με μια καλή ενυδατική μάσκα και μετά, με την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Πηγήhttps://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για Την Αταξία Του Φρίντριχ

xristiana

Νιώθετε ότι αρρωσταίνετε; Τα απαραίτητα βήματα για να προλάβετε το κρυολόγημα

xristiana

Εμβόλιο χωρίς σύριγγα; Ο Μπιλ Γκέιτς ίσως βρήκε τη λύση

xristiana