23/9/2024
Υλικά
- 350 γρ. πένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 450 γρ. ντομάτες σε κύβους
- 2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. βασιλικό
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα
- Φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 1- 2 λεπτά. Προσθέστε στο τηγάνι τους κύβους ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει.
- Μόλις σιγοβράσει η σάλτσα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι όλα τα ζυμαρικά να καλυφθούν από τη σάλτσα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.