ΚεντρικήΜαγειρική

Πένες με ροζ σάλτσα

23/9/2024

Υλικά

  • 350 γρ. πένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 450 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα
  • Φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 1- 2 λεπτά. Προσθέστε στο τηγάνι τους κύβους ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει.
  4. Μόλις σιγοβράσει η σάλτσα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι όλα τα ζυμαρικά να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ψητές αγκινάρες με παρμεζάνα και θυμάρι

xristiana

Προκαλούν οι πολύποδες υπογονιμότητα;

xristiana

Φρούτα: Οι μύθοι για την κατανάλωσή τους – Πότε πρέπει, τελικά, να τα τρώτε

xristiana