News ΑΜΕΑΚεντρική

Ο Δήμος Παύλου Μελά δημιούργησε κοινωνική δομή για άτομα με αναπηρία

9\9/2024

Η κοινωνική δομή «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Παύλου Μελά» εγκαινιάστηκε χθες στον Δήμο Παύλου Μελά. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα, στα οποία θα διαμένουν πέντε άτομα με νοητική υστέρηση. Για τη δημιουργία της δομής ο Δήμος Παύλου Μελά αξιοποίησε δύο ιδιόκτητα διαμερίσματα στην περιοχή των Αμπελώνων, στη Σταυρούπολη. Τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εγκαινίασε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων η κ. Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία της αποϊδρυματοποίησης και συνεχάρη τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο για τη δημιουργία της δομής. «Θέλω να τους συγχαρώ για το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε εξαιρετικούς χώρους, τους οποίους όλοι θαυμάσαμε, και σε χώρους, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν άτομα με νοητική στέρηση, και θα έχουν στο πλευρό τους ειδικούς επιστήμονες που θα κάνουν την καθημερινότητά τους ακόμη καλύτερη» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Στόχος της διοίκησής μας, διευρύνοντας το κοινωνικό πλέγμα, είναι να ιδρύουμε κάθε χρόνο καινούργιες κοινωνικές δομές, να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη από οποιοδήποτε άλλο και να στηρίξουμε την ιερή αποστολή της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής πολιτικής της αυτοδιοίκησης, η οποία είναι και δικός μας πρωταρχικός στόχος», επεσήμανε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη δημιουργία των δύο στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες. Θέση της Διοίκησής μας είναι πως η αναπηρία υφίσταται όταν η κοινωνία εμποδίζει τους ανθρώπους να ζήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Για εμάς η συμπερίληψη είναι προτεραιότητα. Όπως και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, Συλβάνα Καρασαββίδου.

Η πράξη «Στέγες Υποστηριζόμενης  Διαβίωσης Δήμου Παύλου Μελά» είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι σωματείων γονέων ατόμων με αναπηρία.

Dimos-Pavlou-Mela
Dimos-Pavlou-Mela
Dimos-Pavlou-Mela
Dimos-Pavlou-Mela
Dimos-Pavlou-Mela
Dimos-Pavlou-Mela

Related posts

Εκδήλωση «Ημέρα της Γυναίκας»

xristiana

Με πόσα οστά γεννιούνται τα μωρά και γιατί έχουν περισσότερα από τους ενήλικες;

xristiana

Κορωνοϊός: 30.010 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι και 620 διασωληνωμένοι

xristiana