ΚεντρικήΟμορφιά

Οδηγός: Πώς να εφαρμόσετε τα προϊόντα για τα μαλλιά σας με τη σωστή σειρά

9\9/2024

Υπάρχει η σωστή σειρά για να εφαρμόσετε τα προϊόντα των μαλλιών σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε το όφελος και να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τα καλύτερα αποτελέσματα παντού.

Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός του womanidol για την εφαρμογή με τη σωστή σειρά των προϊόντων για τη φροντίδα των μαλλιών σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Γνωρίζουμε ήδη ότι κατά τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, το layering είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητα των ορών και των ενυδατικών.

Λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα μαλλιών σας. Η εφαρμογή τους με τη σωστή σειρά θα εξασφαλίσει ότι θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την υγεία των μαλλιών σας και θα προσθέσετε μια επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης.

Όπως και με την περιποίηση της επιδερμίδας, για άλλη μια φορά, η συνέπεια είναι ο βασιλιάς. Με τον ίδιο τρόπο που θα βάζατε με θρησκευτική… τελετουργία ορούς, κρέμες ματιών, λάδια και ενυδατικές κρέμες, μεταφέρετε αυτή τη νοοτροπία στα μαλλιά σας. Μόνο με επαναλαμβανόμενη χρήση θα δείτε αληθινά αποτελέσματα.

1. Αποτυχία προετοιμασίας, προετοιμασία για αποτυχία

Δεν θα παραλείπαμε ποτέ την περιποίηση του δέρματος πριν κάνουμε μακιγιάζ, οπότε γιατί δεν κάνουμε την ίδια περιποίηση στα μαλλιά; Είναι άχρηστο να μακιγιαριστείς χωρίς πρώτα να έχεις προετοιμάσει τον καμβά σου, οπότε, για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας μοιάζουν με αριστούργημα, αφιερώστε χρόνο για να προετοιμαστείτε. Αυτό θα εγγυηθεί ότι θα αποκομίσετε επιπλέον οφέλη από όλα τα προϊόντα σας.

Ξεκινήστε αξιολογώντας τις ανάγκες των μαλλιών σας. Έχετε συσσώρευση προϊόντων; Θα μπορούσαν τα μαλλιά σας να χρειάζονται κάποια πρόσθετη ενυδάτωση; Χρειάζεται το τριχωτό της κεφαλής σας απολέπιση; Μόλις εντοπιστούν οι προβληματικές περιοχές σας, τότε είναι καιρός να αναζητήσετε το κατάλληλο προϊόν. Αυτό είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσετε καν να λούσετε τα μαλλιά σας.

2. Αφροποιήστε, ξεπλύνετε, επαναλάβετε

Το σαμπουάν είναι ένα προφανές βήμα, αλλά μην ξεχάσετε να το κάνετε δύο φορές. Θυμηθείτε ότι η πρώτη φορά χαλαρώνει όλη τη βρωμιά και το λάδι που έχουν συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής σας και η δεύτερη το ξεπλένει.

Προσοχή όμως τι σαμπουάν θα επιλέξετε. Αν διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας λαδώνουν γρήγορα, το σαμπουάν σας μπορεί να είναι πολύ τραχύ. Δοκιμάστε κάτι ελαφρώς πιο ήπιο και δείτε αν αυτό κάνει τη διαφορά.

Υπάρχουν μερικά προαιρετικά βήματα και εδώ. Εάν έχετε ξανθά μαλλιά, μπορεί περιστασιακά να θέλετε να χρησιμοποιείτε μωβ σαμπουάν για να εξαλείψετε τυχόν συσσώρευση ορείχαλκου. Τα σγουρά μαλλιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το σαμπουάν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να φροντίζει τις μπούκλες. Τα μαλλιά σου, η επιλογή σου.

3. Ώρα για θεραπεία ξεβγάλματος

Η θεραπεία ξεπλύματος είναι ένας γενικός όρος. Παρόμοια με ένα προ-σαμπουάν, αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα που εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Συνήθως, αυτή είναι μια μάσκα μαλλιών που είναι κατάλληλη για να προσφέρει ορισμένα αποτελέσματα, όπως διόρθωση χρώματος, ενυδάτωση ή επανόρθωση.

Αφιερώστε χρόνο για να αξιολογήσετε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε ανάλογα. Αφήστε τη μάσκα για 5-10 λεπτά πριν την ξεπλύνετε για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

4. Κοντίσιονερ με προσοχή

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνετε ενώ είστε στο ντους. Επιλέξτε ένα κοντίσιονερ που ταιριάζει με το σαμπουάν σας καθώς έχουν σχεδιαστεί παράλληλα για να αλληλοσυμπληρώνονται.

Συγκεντρώστε το conditioner στα μήκη των μαλλιών σας και κρατήστε το μακριά από τις ρίζες. Η εφαρμογή του κοντά στο τριχωτό της κεφαλής σημαίνει ότι κινδυνεύετε να βαρύνετε τα μαλλιά σας ή να ενθαρρύνετε την υπερβολική λιπαρότητα.

Ξεπλύνετε καλά. Συνιστούμε να ολοκληρώσετε τη φροντίδα των μαλλιών σας στο ντους με κρύο νερό, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των φυσικών ελαίων και είναι καλύτερο για τις τρίχες των μαλλιών σας.

5. Στη συνέχεια, θεραπείες leavein

Με τον κίνδυνο να επαναλάβουμε τους εαυτούς μας, η επιλογή της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας. Όσες έχουν μπούκλες μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν μια κρέμα για μπούκλες για να ενισχύσουν τη φυσική τους υφή.

Άλλες μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν ένα μαλακτικό για επιπλέον απαλότητα μεταξύ των λουσιμάτων. Σας προτείνουμε κάτι που προστατεύει και δυναμώνει τα μαλλιά σας, όπως μια θεραπεία αποκατάστασης δεσμών, γιατί ποια δεν το θέλει αυτό;

6. Ώρα για μους

Σκεφτείτε τη μους όπως θα κάνατε το μακιγιάζ – ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα; Ψάχνετε για ματ, γυαλιστερό ή σατινέ φινίρισμα και από αυτό προσαρμόστε την επιλογή σας.

Η μους χρησιμοποιείται καλύτερα για όγκο και πρέπει να συγκεντρώνεται στις ρίζες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να χρησιμοποιείτε υπερβολική θερμότητα.

Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μους που περιέχει κερατίνη, για να θρέψετε τις τρίχες των μαλλιών σας λίγο περισσότερο. Ωστόσο, αποφύγετε την υπερβολική χρήση, καθώς μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας λίγο πιο άγρια.

7. Ο ορός είναι προαιρετικός

Ο ορός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ελέγξετε το φριζάρισμα και να κλειδώσετε την υγρασία στα μαλλιά σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο βήμα, αλλά το προτείνουμε. Χρησιμοποιήστε τον με φειδώ και δουλέψτε μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας καθώς αυτό είναι το πιο εκτεθειμένο μέρος και επομένως το πιο κατεστραμμένο.

Εάν αυτό δεν είναι ένα βήμα που επιλέγετε να κάνετε τακτικά, ίσως το σκεφτείτε σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου. Ο χειμώνας μπορεί να είναι επιβαρυντικός για τα μαλλιά σας, οπότε μια πινελιά ορού θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάνετε λίγη μαγεία! Επιπλέον, αν τα μαλλιά σας μισούν την καλοκαιρινή υγρασία, ο ορός θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

8. Έλαια, έλαια, έλαια

Για άλλη μια φορά, ένα εντελώς προαιρετικό βήμα, αλλά για όσες παλεύουν με τα ξηρά μαλλιά, σας προτείνουμε να προσθέσετε λίγο λάδι στη ρουτίνα σας. Το λάδι μπορεί να προσθέσει άλλο ένα στρώμα ενυδάτωσης στα μαλλιά σας και να βελτιώσει την ελαστικότητά τους, καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο.

9. Ολοκληρώστε με ένα σπρέι φινιρίσματος

Για κάποιο λόγο ονομάζονται σπρέι φινιρίσματος. Καλώς ήρθατε στο τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας. Αυτοί οι ψεκασμοί θα εξασφαλίσουν ότι όλη η προσπάθειά σας δεν θα πάει χαμένη.

Ένα σπρέι με υφή μπορεί να δημιουργήσει μια σέξι ανάγλυφη εμφάνιση, ενώ η λακ για τα μαλλιά εξασφαλίζει μέγιστο κράτημα. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, ένα σπρέι κατά της υγρασίας θα μπορούσε να αξίζει να το προσθέσετε στη ρουτίνα σας για να εξαλείψετε το φριζάρισμα και να προσθέσετε απαλό κράτημα.

Πηγήhttps://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ξηροφθαλμία: Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες οφθαλμικές σταγόνες, σύμφωνα με τους οφθαλμιάτρους

xristiana

Δέρμα: Αναδείξτε τη φυσική του λάμψη

xristiana

Σεισμός κοντά στο Σούνιο – Στη θάλασσα το επίκεντρο

xristiana