ΚεντρικήΟμορφιά

Μπορεί το ωμό σκόρδο να θεραπεύσει την ακμή;

6\9/2024

Ένα νέο viral trend στα social media υποστηρίζει πώς η καθημερινή τριβή μιας ωμής σκελίδας σκόρδου σε δέρμα με ακμή μπορεί να δώσει μια οριστική λύση σε αυτό το δερματικό πρόβλημα. Το σκόρδο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και B6, μαγγανίου και σεληνίου.

Περιέχει θειούχες ενώσεις, όπως η αλισίνη, που έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι όμως πράγματι μια ασφαλής μέθοδος για την καταπολέμηση της ακμής;

Είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό να πιστεύουμε ότι απλοί κι απόλυτα φυσικοί τρόποι μπορούν να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

Ωστόσο, το τρίψιμο του σκόρδου στο δέρμα σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα. Αυτή η πρακτική μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή ακόμα και χημικά εγκαύματα στο δέρμα, τα οποία θα μπορούσαν να αφήσουν πίσω τους μεταφλεγμονώδη σημάδια.

Η εφαρμογή του σκόρδου τοπικά στο δέρμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακμή. Η ακμή και ιδίως η ορμονική ακμή χρήζει παρακολούθηση από δερματολόγο και θεραπεύεται σταδιακά με συγκεκριμένη συνταγή και εξειδικευμένες δερματολογικές τοπικές θεραπείες.

Τα skincare συστατικά που μάχονται κατά της ακμής

Σε γενικά πλαίσια, τα απολεπιστικά οξέα, ιδίως, τα BHAs όπως το σαλικυλικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της υπερβολικής συσσώρευσης σμήγματος στους πόρους της επιδερμίδας για να ελαχιστοποιηθούν περαιτέρω ξεσπάσματα, ενώ συστατικά όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του βακτηριακού φορτίου στο δέρμα. Η ρετινόλη είναι επίσης εξαιρετικά βοηθητική σε περιπτώσεις ακμής, ενώ παράλληλα βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου εργασιών των κυττάρων.

Πηγήhttps://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία

xristiana

Η βασιλοπούλα και ο υπήκοος με το μεγάλο «όργανο»

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 22/8

xristiana