ΚεντρικήΟμορφιά

Μακριά μαλλιά: Πώς θα αποκτήσεις το μήκος που θες τόσο πολύ

4/9/2024

Το να προσπαθείς να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα μόνη σου με φυσικούς τρόπους, πολλές φορές μπορεί να φανεί και ως ένα ατελείωτο ταξίδι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά οι τρίχες είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος ιστός του σώματος, καθώς η ανάπτυξη τους κυμαίνεται από 0,5 έως 1,7 εκατοστά κάθε μήνα.
Γι’ αυτό λοιπόν μην απελπίζεσαι και μη σκέφτεσαι πιο είναι το καλύτερο κομμωτήριο για να βάλεις τρέσες, αλλά ανακάλυψε τους πιο φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που τόσο ήθελες.

Καστορέλαιο

Τα τελευταία χρόνια το καστορέλαιο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές, καθώς υπόσχεται να πραγματοποιήσει τα όνειρα σου σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η δράση του αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι αιματώνει  πιο γρήγορα το κρανίο, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο στις τρίχες πλούσια στοιχεία για την ανάπτυξή τους ενώ παράλληλα ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής, καταπολεμώντας την πιθανή ξηροδερμία.
Μην διστάσεις να το χρησιμοποιήσετε στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας για εκπληκτικά αποτελέσματα.

Βιταμίνες

Όσα hacks και αν δοκιμάσουμε αν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στην διατροφή μας, τότε είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτούμε αρκετά για να πετύχουμε το μήκος που θέλουμε.
Αν όμως σας είναι δύσκολο να αντλήσεις τις βιταμίνες αυτές από την διατροφή σου, τότε μπορείς για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα να βοηθηθείς με κάποιο πολύ βιταμινούχο σκεύασμα.
Συγκεκριμένα οι βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου είναι:

  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη Ε
  • Βιταμίνη C
  • Σίδηρος
  • Λιπαρά Ω-3

Μεταξένια μαξιλαροθήκη

Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις δει αρκετά videos στο TikTok, όπου εκθειάζουν τις μεταξένιες μαξιλαροθήκες τονίζοντας το γεγονός ότι βοηθούν στο να παραμένουν απαλά και μεταξένια τα μαλλιά σου καθ’ όλη την διάρκεια του ύπνου.
Με αυτό τον τρόπο μπορείς εύκολα να προφυλάξεις τα μαλλιά σου από οποιαδήποτε περιττή φθορά, αποτρέποντας το έντονο μπλέξιμο που θα σε δυσκολέψει και στο χτένισμα.

Δώσε έμφαση στην περιποίηση του κρανίου

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς να περιποιήσε σωστά το κρανίο σου, καθώς εκεί είναι από εκεί που ξεκινούν όλα.
Είναι γνωστό ότι το ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα, γι’ αυτό το λόγο προτίμησε να χρησιμοποιείς πιο κρύο νερό όταν κάνεις ντουζ.
Τέλος, δώσε λίγη παραπάνω αγάπη σε αυτό το σημείο αφιερώνοντας λίγη ώρα για να κάνεις μασάζ, ιδανικά χρησιμοποιώντας κάποιο scrub.

Πηγή https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μπορούμε να είμαστε πιο χαρούμενοι; Τρεις τρόποι για να τα καταφέρουμε

xristiana

«Αποφασίζω Γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν Εκπαιδευτικά Webinars Για Γυναίκες Με Εμπειρία Καρκίνου Μαστού

xristiana

Αναστολείς απορρόφησης χοληστερόλης: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος

xristiana