ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκες προσώπου που μπορείς να δημιουργήσεις στο σπίτι σου

27/9/2024

Οι μάσκες περιποίησης είναι ένα από τα βασικότερα βήματα της καθημερινής μας skincare ρουτίνας. Βοηθούν στην ενυδάτωση και την θρέψη κάθε είδους επιδερμίδας ενώ παράλληλα μας προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά.

Αν έχετε βαρεθεί αυτές του εμπορίου και ψάχνετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε πάντα ξεκινήσετε να δημιουργείτε τις δικές σας.

Οι DIY μάσκες πολλές φορές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ήδη έτοιμες. Όχι μόνο είναι πανεύκολο να τις φτιάξετε, μιας και τα υλικά τους είναι συνήθως ότι ήδη έχετε στο σπίτι σας, αλλά μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα όπως η ακμή, η ξηρότητα και οι ρυτίδες.

Βέβαια όσο και αν ακούμε για τα οφέλη των φυσικών στοιχείων στο δέρμα μας είναι πολλοί οι δερματολόγοι που τάσσονται κατά των πρακτικών αυτών, υποστηρίζοντας ότι ίσως κάποια από αυτά τα συστατικά να μην είναι κατάλληλα για όλους. Ότι και να ισχύει καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πρώτα αρκετά καλά πριν πειραματιστείτε.

  1. Μάσκα κατά των φλεγμονών

Η βρόμη είναι ο πρωταγωνιστής των πρωινών γευμάτων μιας και ένα μπολ αρκεί για να μας δώσει την απαιτούμε ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Η  αντιοξειδωτική της δράση όμως μπορεί να φανεί ωφέλιμη και για το πρόσωπό σας καθώς καταπολεμά τiς φλεγμονές, κάνοντας παράλληλα μια μίνι απολέπιση.

Υλικά:

1/3 φλιτζανιού βρόμη

½ φλιτζανιού ζεστό νερό

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 μικρό ασπράδι αυγού

Οδηγίες

Αφήνετε για λίγα λεπτά τη βρόμη να μουλιάσει στο ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι, το γιαούρτι και το ασπράδι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Απλώστε τη στο πρόσωπό σας και περιμένετε 10-20 λεπτά για να στεγνώσει. Τέλος, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

  1. Αντιρυτιδική μάσκα  

Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσατε να παρασκευάσετε στο σπίτι σας οι ίδιες μια αντιρυτιδική μάσκα που θα έχει και το αποτέλεσμα του lifting; Αυτό υπόσχεται αυτή εδώ η συνταγή με μόνο τρία υλικά.

Υλικά:

½ κουταλιού του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αποτέλεσμα και ύστερα απλώστε το στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ σας. Τέλος, την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά και έπειτα την ξεβγάζετε.

  1. Μάσκα για λάμψη και ομορφιά

Ένας από τους βασικούς λόγους που βάζουμε μια μάσκα στο πρόσωπο μας, είναι για να μας δώσει την φυσική λάμψη που αναζητούμε. Η παρακάτω μάσκα είναι ότι πρέπει για τις θαμπές και άτονες επιδερμίδες.

Υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

¼ χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλόη

Ανακατέψτε καλά όλα σας τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας. Περιμένετε για 15 λεπτά μέχρι να δράσει. Αφαιρέστε την μάσκα με μια πετσέτα ντεμακιγιάζ και ξεπλύνετε τα υπολείμματα που έχουν μείνει.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αθηναϊκές Ημέρες Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 26/3

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana