News ΑΜΕΑΚεντρική

Καβάλα: Εγκαίνια ανοικτής δομής φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία απο την Σοφία Ζαχαράκη

4/9/2024

Μια νέα ανοικτή δομή φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με αναπηρία πρόκειται να εγκαινιάσει στην Καβάλα, την Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η Δομή, δυναμικότητας 15 ατόμων, στεγάζεται σε ιδιόκτητο και πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του Παραρτήματος «Προστασίας Παιδιού Καβάλας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θα λειτουργεί εργαστήριο Κηροπλαστικής και αίθουσα Η/Υ, ενώ παράλληλα θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες και θεραπείες αποκατάστασης. Στόχος της Δομής είναι να καλύψει τις ανάγκες εκπαιδευομένων Ατόμων με Αναπηρία ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η Υπουργός στις 7 το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα Προσωπικός Βοηθός – “Αρχίζω να ζω”, η επίτευξη της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και Ατόμων με Αναπηρία» που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας.

Στην ίδια εκδήλωση για το θεσμό του Προσωπικού Βοηθού θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Πρόδρομος Πύρρος.

Πηγήhttps://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

xristiana

Τραγικό: Δεν έχει καθίσει 30 χρόνια λόγω σπάνιας πάθησης

xristiana

Λουκάνικα και πατάτες με σάλτσα κάρι

xristiana