ΚεντρικήΠεριβάλλον

ΗΠΑ: Σε πύρινο κλοιό το Λος Άντζελες – Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

12\9/2024

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε λόφους κοντά στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και μετατρέποντας σε αποκαΐδια μέσα σε 24 ώρες σχεδόν 200.000 στρέμματα γης.

Μάλιστα πρόκειται για μόνο μια από τις τρεις ανεξέλεγκτες φωτιές στην περιοχή όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λος Άντζελες και τις γύρω κομητείες λόγω των πυρκαγιών που απειλούν τη μεγαλούπολη και έχουν ήδη καταστρέψει δεκάδες κατοικίες.

Ο Γκάβιν Νιούσομ «κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Σαν Μπερναρντίνο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς «Bridge Fire» και στις κομητείες Όραντζ και Ρίβερσαϊντ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς «Airport Fire»

Βόρεια του Λος Άντζελες, κάτοικοι των κοινοτήτων Ράιτγουντ και Όρος Μπόλντι έλαβαν εντολή να εκκενώσουν εσπευσμένα τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 33 κατοικίες, όπως και πολλές καλύβες, καταστράφηκαν από τις φλόγες, που σάρωσε επίσης χιονοδρομικό σταθμό, σύμφωνα με τον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος της κομητείας του Λος Άντζελες Άντονι Μαρόουν.

«Το σπίτι μας θα καεί», είπε κλαίγοντας η Τζένι Αλάνιζ, κάτοικος της περιοχής, στον ραδιοφωνικό σταθμό KTLA. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στη Ράιτγουντ είδε απανθρακωμένα κουφάρια σπιτιών και οχημάτων.

Η φωτιά , που ξέσπασε την Κυριακή, είχε «καταπιεί» ως προχθές Τρίτη 16.000 στρέμματα και η καμένη επιφάνεια είχε δεκαπλασιαστεί, φθάνοντας τα 194.000 στρέμματα χθες Τετάρτη.

Εγκλωβίστηκαν πολίτες

Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Ρόμπερτ Λούνα δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλος της ομάδας του, παγιδεύτηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς σε απομονωμένη ζώνη κοντά στο Όρος Μπόλντι.

Ο πυκνός καπνός εξαιτίας της φωτιάς και οι αποκλεισμένοι δρόμοι παρακωλύουν το έργο των πυροσβεστών και σωστικών συνεργείων.

Πηγήhttps://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Velvet mani: Τα βελούδινα άκρα είναι η πιο hot πρόταση για τα νύχια σας!

xristiana

Οργανώσεις Αλληλεγγύης Ενισχύει Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Στη Φετινή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

xristiana

Αφρικανική σκόνη: Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας – Πώς πρέπει να προφυλαχθούμε

xristiana