ΚεντρικήΟμορφιά

Τριχωτό της κεφαλής: Πείτε «αντίο» στο άγχος με 3 tips για μασάζ

22\9/2024

Η αυτοφροντίδα για την αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα. Κάποιοι μπορεί να διώχνουν το στρες με journaling ή μια εκδρομή, ενώ κάποιοι άλλοι ηρεμούν με ένα μασάζ κεφαλής και συγκεκριμένα στο τριχωτό του κεφαλιού. Πράγματι, το scalp massage βοηθά στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας, ενώ ευεργετεί και τα μαλλιά. Πώς θα το κάνετε μόνοι/ες σας; Κρατήστε τα παρακάτω 3 tips των ειδικών και ξεκινήστε!

#1 Κάντε focus στους κροτάφους

Οι κρόταφοι είναι ένας από τους καλύτερους υποδοχείς χαλάρωσης, όπως τονίζουν οι ειδικοί. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, ζεστάνετε λίγο από κάποιο έλαιο της αρεσκείας σας ανάμεσα στις παλάμες σας, πιέστε με τα δάχτυλά σας τους κροτάφους -αναπνεύστε βαθιά όσο τους πιέζετε- και μετά ξεκινήστε να κάνετε ήπιο μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε κάθε κρόταφο.

#2 Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και μια βούρτσα

Ήρθε η ώρα για μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού! Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαίου στις άκρες των δαχτύλων σας και στο τριχωτό της κεφαλής σας, ίσως χωρίζοντας τα μαλλιά σας σε τμήματα για μεγαλύτερη ευκολία, ειδικά εάν είναι μακριά και πυκνά. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Απαλές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων
  • Αργές κινήσεις, σαν να ζυμώνετε
  • Κυκλικές κινήσεις με ελαφριά πίεση
  • Απαλό τρίψιμο
  • Ελαφρύ tapping (χτυπηματάκια) στο τριχωτό και τους κροτάφους

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία δύο έως έξι φορές και, στη συνέχεια, αν θέλετε πάρτε μια βούρτσα με μεγάλα, ευλύγιστα δόντια, και ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με κινήσεις από μπροστά προς τα πίσω. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαδικασία του βουρτσίσματος των μαλλιών των δικών σας ή κάποιου άλλου είναι από μόνη της ιδιαίτερα χαλαρωτική. Το βούρτσισμα κάνει επίσης απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, κάτι που τονώνει περαιτέρω τα τριχοθυλάκια.

#3 Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Μετά το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής σας, συνεχίστε με τη διαδικασία λουσίματος που κάνετε συνήθως για να φύγει το έλαιο από τα μαλλιά σας, ενώ οι ειδικοί προτείνουν να ολοκληρώσετε το λούσιμό σας ρίχνοντας λίγο κρύο νερό στα μαλλιά σας. Το δροσερό νερό όχι μόνο βοηθά το τριχωτό να διατηρήσει την υγρασία του, αλλά επίσης «σφραγίζει» την υγρασία και στην τρίχα. Έτσι θα έχετε πιο λαμπερά και λιγότερο φριζαρισμένα μαλλιά. Επιπλέον, το ξέβγαλμα με κρύο νερό παρέχει και κάποιες αναζωογονητικές και διεγερτικές ιδιότητες για το τριχωτό της κεφαλής σας. Απλώς καθίστε κάτω από το τηλέφωνο του ντους για μερικά δευτερόλεπτα, αφήστε το δροσερό νερό να τρέχει στο κεφάλι και τα μαλλιά σας και απολαύστε τη στιγμή.

Πηγήhttps://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πυρετός: Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε φάρμακα όταν είναι ήπιος

xristiana

Στις 20 Μαΐου έρχεται το μεγάλο Event ‘Dance With Us’ από την ”Ηλιαχτίδα” Σύλλογος Γονέων Κοζάνης

xristiana

Conspiracy theories and health behaviors Θεωρίες συνωμοσίας και συμπεριφορές υγείας

xristiana