ΚεντρικήΟμορφιά

Μαθήματα μακιγιάζ: 10+1 κόλπα που μας βάζουν στο παιχνίδι!

22\9/2024

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπηδούν καθημερινά αμέτρητα tips και προτάσεις για το μακιγιάζ και την απλούστερη διαδικασία εφαρμογής τους…

Ακόμα και εάν αισθανόμαστε ειδικές στην ομορφιά, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και εφαρμόζοντας μερικά από τα πιο απλά και έξυπνα κόλπα μακιγιάζ, θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο! Ξεκινάμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αν και για τις απόλυτα ανειδίκευτες, ο κόσμος του μακιγιάζ μπορεί να φαντάζει ακόμα και τρομακτικός, αφού δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν, ακόμα και για τις πιο μυημένες στον χώρο υπάρχουν βήματα και μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία απλούστερη!

Είναι αλήθεια, πως οι τάσεις στο μακιγιάζ μεταβάλλονται διαρκώς αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρουν τα νέα δεδομένα με την ταχύτητα του φωτός και έτσι μπορούμε να ενημερωθούμε για τα πάντα, εύκολα, γρήγορα και απλά! Να λοιπόν, ποια είναι τα πιο χρήσιμα και επίκαιρα κόλπα για αυτήν την εποχή…

Ας ξεκινήσουμε… τα μαθήματα!

1. Κονσήλερ μόνο στην εσωτερική και εξωτερική γωνία των ματιών!

Είναι λάθος να απλώσουμε τόνους κονσήλερ κάτω από τα μάτια μας! Το δέρμα είναι τόσο λεπτό, ώστε πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία το «χτίσιμο», για να μην φαίνονται ακόμα πιο έντονες οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να βάλουμε ελάχιστο κονσήλερ μόνο στην εσωτερική και στην εξωτερική γωνία των ματιών μας. Δεδομένου ότι η εσωτερική γωνία είναι συνήθως πιο σκοτεινή, η προσθήκη highlighter σε αυτό το σημείο θα φωτίσει και θα χαρίσει ζωντάνια. Μπορούμε μάλιστα, να το εφαρμόσουμε ως το τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ μας, με μικρές ταμποναριστές κινήσεις για λείο αποτέλεσμα και έξτρα φως.

2. Μασάζ ενάντια στους μαύρους κύκλους!

Ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες από εμάς! Συνήθως, προκαλούνται εξαιτίας αυξημένης μελάγχρωσης ή απώλειας λιπώδους ιστού. Με ένα γρήγορο μασάζ, διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων, μπορούμε να φωτίσουμε τους μαύρους κύκλους μας, πραγματικά!

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε μικρά, απαλά χτυπηματάκια με τις άκρες του μέσου και του δείκτη σε σχήμα κύκλου γύρω από τα μάτια μας, για να τονώσουμε τη ροή του αίματος στην περιοχή.

Στην περιοχή των φρυδιών, οι κινήσεις θα έχουν φορά προς τα έξω. Στην περιοχή των ζυγωματικών, η φορά θα είναι προς τα μέσα. Μπορούμε να το κάνουμε μόνες μας, αφού ξυπνήσουμε το πρωί ή πριν πέσουμε για ύπνο το βράδυ και εάν το ακολουθήσουμε με ευλάβεια, να απαλλαγούμε και από τη χρήση του κονσήλερ!

3. Πιο λεπτή μύτη!

Πριν καταφύγουμε στην αισθητική χειρουργική, ας εφαρμόσουμε αυτό το έξυπνο κόλπο! Το contouring είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αρχικά, περνάμε την ενυδατική κρέμα προσώπου και στη συνέχεια, το primer. Θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε πιο σκούρες και πιο φωτεινές γραμμές.

Ξεκινάμε, σχεδιάζοντας δύο κάθετες σκούρες γραμμές στο μπροστινό μέρος της μύτης μας και μια οριζόντια σκούρα γραμμή στην κορυφή της. Τώρα, θα προσθέσουμε λίγο ανοιχτόχρωμο κονσήλερ στις εξωτερικές άκρες της μύτης, κοντά στα μάγουλα. Θα ακολουθήσει ένα πέρασμα με πούδρα bronzer και τέλος, θα προσθέσουμε ελάχιστο highlighter στην άκρη και στη γέφυρα της μύτης μας.

4. Σχήμα και στιλ στα φρύδια μας!

Το σχήμα των φρυδιών μας αλλάζει πραγματικά την εικόνα του προσώπου μας! Αν και θα πρέπει να εναρμονίζονται με το σχήμα του προσώπου μας, το βέβαιο είναι πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ψηλά. Είναι καλό να έχουν καμάρα προς την άκρη τους, όπως της Angelina Jolie ή της Demi Lovato.

Να δημιουργούν μια μικρή αψίδα, όπως της Adele και της Jennifer Aniston. Να έχουν μια στρογγυλεμένη όψη σαν της Gwyneth Paltrow και της Drew Barrymore. Μπορούν επίσης να έχουν μεγαλύτερο μήκος στην ουρά, να είναι πιο κοντά και χοντρά, να έχουν κωνικό σχήμα, να είναι ίσια, πολύ τοξωτά ή απλά, να «λυγίζουν» στο κέντρο τους!

5. Έλεγχος του μακιγιάζ με διαφορετικό φωτισμό!

Ο τελικός έλεγχος του μακιγιάζ με διαφορετικό φωτισμό είναι μία από τις πιο λαμπρές συμβουλές μακιγιάζ που πρέπει να ακολουθήσουμε! Και είναι αλήθεια πως το μακιγιάζ μας θα φαίνεται πολύ διαφορετικό στο φυσικό φωτισμό σε σύγκριση με τον φωτισμό του μπάνιου μας!

Πριν ολοκληρώσουμε λοιπόν, θα πρέπει με έναν καθρέφτη να δούμε πώς αντανακλά ο ήλιος στο πρόσωπό μας, πηγαίνοντας στην μπροστινή βεράντα μας ή στην πίσω αυλή. Θα πρέπει επίσης, να υπολογίσουμε την ποσότητα του φωτός που πέφτει πάνω μας, το χρώμα του και τη κατεύθυνσή του.

6. Βλέμμα χαμηλά, όταν χρησιμοποιούμε το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες μας!

Πολύ συχνά οι βλεφαρίδες μας δεν έχουν γυρίσει όσο θα θέλαμε, παρόλο που έχουμε χρησιμοποιήσει το ειδικό ψαλιδάκι. Το πιθανότερο είναι πως δεν έχουμε ακολουθήσει ένα από τα πιο κοινά κόλπα μακιγιάζ. Τι λέει;

Ότι κατά τη χρήση του πρέπει να κοιτάμε προς τα κάτω πιέζοντας απαλά με διαδοχικές κινήσεις για 5-10 δευτερόλεπτα, για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από το μήκος των βλεφαρίδων μας, εάν κοιτάμε προς τα κάτω οι βλεφαρίδες μας θα αποκτήσουν ένα φυσικό γύρισμα προς τα επάνω, θυμίζοντας ακόμα και ψεύτικες βλεφαρίδες!

7. Εφαρμόζουμε το ρουζ με τα δάχτυλά μας!

Αν νομίζουμε πως χρειαζόμαστε το ειδικό πινέλο για να απλώσουμε το ρουζ στο πρόσωπό μας, μάλλον κάνουμε λάθος… το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι άκρες των δαχτύλων μας!

Ειδικά, σε περίπτωση που έχουμε επιλέξει ρουζ με υφή κρέμας ή υγρό [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] η χρήση των δαχτύλων είναι η καλύτερη κίνηση για να κερδίσουμε μια δροσερή και φυσική εμφάνιση. Προσοχή! Πριν από κάθε εφαρμογή, δεν ξεχνάμε να πλύνουμε προσεκτικά τα χέρια μας!

8. Αποτρίχωση στα φρύδια μόνο μετά το ντους!

Το βγάλσιμο των φρυδιών μας μπορεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία για αρκετές από εμάς. Για να μειώσουμε αυτήν την αίσθηση πόνου, αλλά και για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τις ανεπιθύμητες τρίχες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευκολία, θα ακολουθήσουμε την ιδέα που προτείνει να ξεκινήσουμε την προσπάθεια αμέσως μετά το ντους!

Οι θύλακες και οι πόροι των τριχών έχουν μαλακώσει και ανοίξει μετά το ντους, οπότε και το βγάλσιμο των φρυδιών θα γίνει σχεδόν ανώδυνο! Εάν πάλι δεν υπάρχει χρόνος για να απολαύσουμε ένα πλήρες ντους, τότε μπορούμε να κρατήσουμε μια υγρή πετσέτα σε χλιαρή θερμοκρασία πάνω από τα φρύδια μας για μερικά λεπτά, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποτρίχωσης…

9. Ακόμα πιο διακριτικό άι-λάινερ!

Αν δεν θέλουμε να αγνοήσουμε τις νέες τάσεις του μακιγιάζ, τότε δεν θα πρέπει να μακιγιάρουμε τα μάτια μας με τον κλασικό τρόπο! Είναι αλήθεια πως οι παχιές, μαύρες γραμμές άι-λάινερ ανήκουν στο παρελθόν…

Το πέρασμα με λίγο χρώμα και σε μια απόχρωση του απαλού καφέ αντί για το μαύρο είναι η σύγχρονη τάση. Επιλέγοντας την πιο απαλή απόχρωση και σχεδιάζοντας με τον πιο λεπτό τρόπο θα ενισχύσουμε εύκολα και γρήγορα τη φυσική μας ομορφιά, τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω μας!

10. Το trendy wet makeup look!

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το τέλειο makeup look και όπως φαίνεται τα πρωτεία κερδίζει το υγρό μακιγιάζ! Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε τα κατάλληλα προϊόντα με τον καλύτερο τρόπο: Θα χρειαστούμε ένα ενυδατικό προϊόν, ένα ενυδατικό primer, ένα ανάλαφρο μέικαπ και μια βάση μπρονζέ, σε συνδυασμό με ένα ρουζ και μια ιδέα highlighter.

Θα ξεκινήσουμε περνώντας την ενυδατική κρέμα ή το λάδι προσώπου, για να εξασφαλίσουμε το wet look, δηλαδή το πρόσωπό μας να είναι τέλεια ενυδατωμένο και υγρό, αλλά όχι λαδωμένο!

Στη συνέχεια θα απλώσουμε το primer, το οποίο χάρη στην κολλώδη βάση του θα κάνει το μακιγιάζ μας να διαρκέσει ακόμα και 12 ώρες! Συνεχίζουμε με το ανάλαφρο μέικαπ, που πρέπει να γίνει «ένα» με το δέρμα μας προσδίδοντας μια δροσερή εμφάνιση και δημιουργούμε τα κατάλληλα κοψίματα με μια μπρονζέ βάση στους κροτάφους, στο πηγούνι και στα πλαϊνά του προσώπου.

Προσθέτουμε χρώμα με ένα αέρινο ρουζ και τελειώνοντας, περνάμε σε επιλεγμένα σημεία μια ιδέα highlighter για να κερδίσουμε έξτρα λάμψη και φως!

11. Απολέπιση στα χείλη πριν την εφαρμογή του κραγιόν!

Τα λεία, βελούδινα χείλη προσδίδουν όχι μόνο μια όμορφη εμφάνιση αλλά και υγιή κάλυψη για αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου μας. Τα σκασμένα, αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα χείλη χαλούν την εφαρμογή ακόμη και του πιο πλούσιου κραγιόν!

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να επαναφέρουμε την υγιή όψη στα χείλη μας προσφέρει η απολέπιση. Με αυτόν τον τρόπο τα χείλη μας θα γίνουν υγιή και λεία, ενώ το χρώμα θα δείχνει άψογο και θα διατηρηθεί για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προσοχή! Εάν τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ξεφλουδισμένα ή αιμορραγούν, θα πρέπει να τα τρίψουμε με το προϊόν απολέπισης πολύ ελαφρά, ώστε να μην επιβαρύνουμε περισσότερο την κατάστασή τους.

Πηγήhttps://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αθηνά Καππάτου στη «Ν»: Είμαστε στο σωστό δρόμο για άφθονη, καθαρή και ασφαλή ενέργεια

xristiana

Συμπτώματα χαμηλών οιστρογόνων: Το σημάδι στον ύπνο σας που μπορεί να σηματοδοτεί τα χαμηλά επίπεδα

xristiana

Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

xristiana