ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και μποφόρ κατά τόπους

29/9/2024

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης, αναμένονται την Κυριακή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός:

Στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πυροπροστασία: «Εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί» – Αυξημένες περιπολίες από τον στρατό

xristiana

Θεσσαλία: Τα λιμνάζοντα νερά αυξάνουν τα κουνούπια – Κίνδυνος έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου

xristiana

Συνέδριο Για Την Ποιότητα Ζωής Των Ατόμων Με Νοητική Αναπηρία Και Αυτισμό

xristiana