ΚεντρικήΟμορφιά

 Η εποχή της απλότητας στο μακιγιάζ

22\9/2024

Έχεις παρατηρήσει πως τα περισσότερα makeup trends τείνουν να γίνονται όλο και πιο «ήσυχα» όλο και πιο «διάφανα»; Η εποχή που μεσουρανούσαν τα έντονα χρώματα στις σκιές και οι άπειρες διαφορετικές παλέτες μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα beauty brands, είναι ολοφάνερο πως διοχετεύουν περισσότερη ενέργεια, όσον αφορά στο χρώμα, στα προϊόντα για τα χείλη και τα ρουζ. Όμως ακόμα και αυτά δημιουργούνται με πιο ελαφριές συστάσεις, όπως για παράδειγμα τα lip oils που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή. Διάφανες συνθέσεις με ελάχιστη χρωστική καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στο νεσεσέρ μας.

Οι παλέτες με πολύχρωμες σκιές έχουν δώσει τη θέση τους στις γήινες αποχρώσεις με τις οποίες μπορούμε να πετύχουμε τα πιο φυσικά μακιγιάζ που «προστάζει» η εποχή και μαζί της οι τάσεις. Άλλωστε μια βόλτα στα καφέ και τα bars της πόλης θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως οι περισσότερες γυναίκες και ιδιαίτερα η νέα γενιά αποφεύγει τα πολύ εντυπωσιακά μακιγιάζ με εξαίρεση να αποτελούν συγκεκριμένα θεματικά events ή festivals.

Το foundation είναι και αυτό ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφού οι συνθέσεις που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη με μεγαλύτερη βάση να δίνεται σε όσα δίνουν το εφέ του real skin στο αποτέλεσμα. Είναι εύλογο βέβαια να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού η σημασία που δίνεται πλέον στο skincare έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις στην ιστορία της ομορφιάς και η αλήθεια είναι πως δεν έχεις ανάγκη από μεγάλη κάλυψη όταν το δέρμα σου βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.

Όπως όλα στη ζωή έτσι και το μακιγιάζ επηρεάζεται από κοσμοϊστορικά γεγονότα όπως η περίοδος του covid κατά την οποία σχεδόν δεν είχε νόημα να βαφόμαστε λόγω της μάσκας ή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οποία δεν μας επιτρέπει σπατάλες και περιττές αγορές.

Beauty trends όπως το “no makeup” makeup look, το strawberry makeup ή το no mascara makeup έχουν επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα του μακιγιάζ αφού είναι τα αγαπημένα των περισσότερων από εμάς όχι μόνο για την ευελιξία που μας δίνουν στην καθημερινότητα αλλά και για το αποτέλεσμα που δίνουν στο πρόσωπό μας. Χωρίς καμία αμφιβολία λοιπόν διανύουμε την εποχή της απλότητας και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι τάσεις που φαίνεται να έχουμε «αγκαλιάσει» δεν έχουν ως αναφορά το μακιγιάζ κάποιας άλλης δεκαετίας αλλά ξεκάθαρα το «ρεύμα» του παρόντος.

Πηγήhttps://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Δήμος Ασπροπύργου Ενισχύει Τους Οικονομικά Αδύναμους Φοιτητές

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Για Τη Φλόγα Από Την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού

xristiana

Χριστουγεννιάτικα Παζάρια Από Τα Παιδικά Χωριά SOS

xristiana