ΚεντρικήΜαγειρική

Σολομός στη σχάρα με μέλι και τζίντζερ

9/7/2024

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει μόνη της, συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι.
  2. Σφραγίστε καλά και γυρίστε απαλά τη σακούλα για να διανεμηθεί η μαρινάδα ομοιόμορφα σε όλο το σολομό.
  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή έως και 30 λεπτά για πιο έντονη γεύση.
  4. Γυρίζετε τη σακούλα περιστασιακά.
  5. Λαδώστε ελαφρώς μια σχάρα και προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά.
  6. Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα -κρατήστε τη μαρινάδα.
  7. Ψήστε στη σχάρα 12- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
  8. Αλείψτε με τη μαρινάδα που κρατήσατε μέχρι τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου ψησίματος.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Κρήτη: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για ραγδαία επιδείνωση του καιρού

xristiana

Δωρεάν Διαδικτυακές Συνεδρίες Διαλέξεων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για Σχολικούς Ψυχολόγους, Εκπαιδευτικούς και Γονείς του Νομού Θεσσαλονίκης

xristiana

Luis Borda & Γεωργία Βεληβασάκη «Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί – Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Buenos Aires»

xristiana