ΚεντρικήΜαγειρική

Σολομός στη σχάρα με μέλι και τζίντζερ

9/7/2024

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει μόνη της, συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι.
  2. Σφραγίστε καλά και γυρίστε απαλά τη σακούλα για να διανεμηθεί η μαρινάδα ομοιόμορφα σε όλο το σολομό.
  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή έως και 30 λεπτά για πιο έντονη γεύση.
  4. Γυρίζετε τη σακούλα περιστασιακά.
  5. Λαδώστε ελαφρώς μια σχάρα και προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά.
  6. Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα -κρατήστε τη μαρινάδα.
  7. Ψήστε στη σχάρα 12- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
  8. Αλείψτε με τη μαρινάδα που κρατήσατε μέχρι τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου ψησίματος.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Κόκκινο κραγιόν: Η ιστορία του ως σύμβολο αυτοπεποίθησης και tips εφαρμογής

xristiana

Αυτό το αντιοξειδωτικό φρούτο προλαμβάνει τον καρκίνο και μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία

xristiana

Πώς η έλλειψη σιδήρου προκαλεί εμμέσως στυτική δυσλειτουργία

xristiana