News ΑΜΕΑΚεντρική

Ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό για τα άτομα με αναπηρία – «Γίνονται κάποια βήματα», λένε δικηγόροι

30/7/2024

Μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αφού όσοι άνθρωποι τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ως εκ τούτου, θα ωφελούνται από την πρόβλεψη του νόμου για τους ευάλωτους οφειλέτες που ορίζει την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους τους στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού. Υπενθυμίζεται, πως στην περίπτωση του εξωδικαστικού, το επιτόκιο ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη.

«Είναι υποχρεωτική για τους servicers, τα funds και όσα δάνεια υπάρχουν στις τράπεζες, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού. Δυστυχώς παραμένει για τους υπόλοιπους προαιρετική, όσον αφορά τα funds, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού των υποχρεώσεων των δανειακών.

Γίνονται κάποια βήματα, ελπίζω στο μέλλον να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις», επεσήμανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Πηγή: https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Santa Run 2022 στο Δήμο Μαρκοπούλου

xristiana

Συμφωνία στην EE: Από ανανεώσιμες πηγές το 42,5% της ενέργειας μέχρι το 2030

xristiana

Καρκίνος του προστάτη: Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου για τους καπνιστές, ιδίως τους παχύσαρκους

xristiana