ΚεντρικήΜαγειρική

Μπακαλιάρος πλακί με φρέσκια ντομάτα

22/7/2024

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μπακαλιάρος καθαρισμένος, κομμένος σε μερίδες
  • 6 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ώριμες, αλλά σφιχτές
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβετε τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους) και κόβετε τις άλλες δύο σε ροδέλες.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τα ⅔ από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Σβήνετε με το κρασί και όταν πάρουν βράση προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και το ξίδι (προαιρετικά). Βράζετε τη σάλτσα 5′.
  • Κατόπιν στρώνετε τις ροδέλες της πατάτας σε ορθογώνιο ταψάκι. Τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Τις ψήνετε για 40′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C.
  • Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και ακουμπάτε πάνω στις πατάτες τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αλείφετε με λίγο λάδι, τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι ροδέλες ντομάτας και φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Πασπαλίζετε με το σκόρδο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε το φαγητό για άλλα 20′-30′, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Ριζότο με φρέσκια ντομάτα για ατελείωτη απόλαυση

xristiana

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

xristiana

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα”

xristiana