ΚεντρικήΜαγειρική

Κις με σπανάκι και φέτα

21/7/2024

Υλικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σακούλα φρέσκο baby σπανάκι
  • ½ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 1/3 φλ.)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λαδώνουμε το ταψί και έπειτα στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με φέτες γλυκοπατάτας. Ραντίζουμε ξανά με λάδι.

Βήμα 2ο

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Παράλληλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 3ο

Ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά και τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ με σύρμα. Έπειτα, τοποθετούμε στο ταψί το σπανάκι και από πάνω το μείγμα με το αυγό. Πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Ο Δήμος Ιλίου Συμμετέχει Στην 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

xristiana

 Κομψοί τρόποι για να φορέσεις το leopard πανωφόρι

xristiana

Διαδικτυακή Ομιλία «Άγχος Και Φόβος Στην Παιδική Ηλικία»

xristiana