ΚεντρικήΟμορφιά

Summer hair: 5 tips για να παραμείνουν τα μαλλιά υγιή το καλοκαίρι

7/7/2024

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι τα μαλλιά αφυδατώνονται εύκολα και χάνουν τη λάμψη τους. Ειδικά όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται όλο και πιο θαμπά με τις άκρες να «σπάνε» εύκολα.

Η περιποίηση των μαλλιών δεν αφορά μόνο την περίοδο του χειμώνα. Αν θες τα μαλλιά σου να συνεχίσουν να είναι λαμπερά, διατηρώντας το χρώμα τους, τότε δώσε βάση σε συγκεκριμένες τακτικές. (δες εδώ τα trends στα μαλλιά για τα οποία θα μιλούν όλοι φέτος το καλοκαίρι)

Τα tips που θα σώσουν τα μαλλιά σου

Η αντηλιακή προστασία δεν αφορά μόνο το δέρμα

Το να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο είναι τόσο σημαντικό όσο το να προστατεύεις το δέρμα σου. Η ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να τα καταστρέψει το χρώμα και να φθάρει την τρίχα. Χρησιμοποίησε αντηλιακό προϊόν κατάλληλο για τα μαλλιά και εφάρμοσε μια κρέμα ή έναν ορό με ενσωματωμένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μην ξεχνάς την μάσκα μαλλιών

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό το καλοκαίρι από το να βουτάς στη θάλασσα, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορές στα μαλλιά σου. Πριν το κάνεις, σιγουρέψου ότι τα μαλλιά σου είναι καλά προστατευμένα. Το αλμυρό νερό στεγνώνει τα μαλλιά επειδή το αλάτι απομακρύνει την υγρασία. Εφάρμοσε μια μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα και ιδανικά προετοιμάσου για τις διακοπές σου στη θάλασσα χρησιμοποιώντας τη μάσκα προληπτικά πριν φύγεις.

Νίκα τη ζέστη

Ενώ η υγρασία από μόνη της δεν είναι βλαβερή, τα εργαλεία θερμότητας που χρησιμοποιείς, όπως η ισιωτική, για να περιορίσεις το φριζάρισμα, μπορούν να κάνουν ζημιά, αφού μπορούν μέχρι και να καταστρέψουν τα μαλλιά. Χρησιμοποίησε ένα serum τόσο για προστασία από τη θερμότητα όσο και για την αποκατάσταση των χαμένων πρωτεϊνών.

Άλλαξε χτένισμα

Μπορεί η ψηλή αλογοουρά, οι πλεξούδες και τα περίεργα χτενίσματα να τραβάνε το βλέμμα, όμως το επαναλαμβανόμενο styling σίγουρα δεν βοηθά τα μαλλιά σου. Η τριβή από τα δεσίματα των μαλλιών και τα προϊόντα styling που θα χρησιμοποιήσεις κάνουν στο τέλος περισσότερο κακό παρά καλό. Κάνε ένα διάλειμμα από τα σφιχτά χτενίσματα και προτίμησε προϊόντα που αντικαθιστούν τις πρωτεΐνες των μαλλιών.

Αναγνώρισε την αξία του ντους

Ιδρώτας, θάλασσα, κολύμπι. Όλα αυτά σε κάνουν να θες να λουστείς όλο και περισσότερο. Ωστόσο, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, τα μαλλιά σου χάνουν πρωτεΐνες κάθε φορά που λούζεσαι. Το νερό μπορεί να υποβαθμίσει τις ίνες της τρίχας και να υποβαθμίσει τη βαφή των μαλλιών. Η καλύτερη λύση είναι ένα σαμπουάν και ένα conditioner που αντικαθιστούν τις πρωτεΐνες και την υγρασία και τα θέτουν σε καλύτερη κατάσταση.

Μην ξεχνάς ότι η περιποίηση των μαλλιών αφορά και την περίοδο του καλοκαιριού και θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. (δες εδώ τον φυσικό τρόπο για να μακρύνεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι)

Άρτεμις Σκούφου

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς θα αποκτήσουμε το πιο λαμπερό δέρμα, λίγο πριν τις γιορτές;

xristiana

Απογοήτευση στην 41η Διάσκεψη για την Ανταρκτική – Δεν τέθηκαν υπό προστασία σημαντικές περιοχές

xristiana

Τρεις γρήγορες λύσεις για να αδυνατίσετε πριν από τις διακοπές σας

xristiana