ΚεντρικήΚοινωνικά

70η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πετρούπολης

2/7/2024

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένιο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. («Ερυθρός Σταυρός»), την 70ή εθελοντική αιμοδοσία του.

Η αιμοδοσία θ πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, από 9:00 έως 13:00, στο Β’ Κ.Α.Π.Η. Πετρούπολης (Δωδεκανήσου & Κρήτης).

Το αίμα είναι ανθρώπινο ζωτικό αγαθό που δεν παράγεται εξωσωματικά, ούτε υποκαθίσταται. Ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο. Κάθε δωρητής αίματος προσφέρει, σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη, καίριας σημασίας βοήθεια.

Στο ίδιο πλαίσιο ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο, ο Δήμος καλεί τους δημότες -προσερχόμενοι στον χώρο της αιμοδοσίας- να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το οποίο, με τη στήριξη όλων των δημοτών, συνδράμει 130 οικογένειες πιστοποιημένων απόρων κατοίκων της πόλης.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Τελική εκδήλωση του έργου: «Ίδρυση ενεργειακής κοινότητας στον ∆ήμο Παύλου Μελά» την Τετάρτη 26 Ιουλίου

xristiana

Πέντε κομμάτια που αξίζει σίγουρα να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη συλλογή σου

xristiana

Ημέρες σταδιοδρομίας από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

xristiana