ΚεντρικήΚοινωνικά

70η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πετρούπολης

2/7/2024

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένιο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. («Ερυθρός Σταυρός»), την 70ή εθελοντική αιμοδοσία του.

Η αιμοδοσία θ πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, από 9:00 έως 13:00, στο Β’ Κ.Α.Π.Η. Πετρούπολης (Δωδεκανήσου & Κρήτης).

Το αίμα είναι ανθρώπινο ζωτικό αγαθό που δεν παράγεται εξωσωματικά, ούτε υποκαθίσταται. Ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο. Κάθε δωρητής αίματος προσφέρει, σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη, καίριας σημασίας βοήθεια.

Στο ίδιο πλαίσιο ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο, ο Δήμος καλεί τους δημότες -προσερχόμενοι στον χώρο της αιμοδοσίας- να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το οποίο, με τη στήριξη όλων των δημοτών, συνδράμει 130 οικογένειες πιστοποιημένων απόρων κατοίκων της πόλης.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

ΕΣΑμεΑ: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Για Νέους 18-29 Με Αναπηρία Ή Χρόνια Πάθηση

xristiana

Το «Ταξίδι του Καραγκιόζη» στην Ηλιούπολη 

xristiana

Common Seas: Έκθεση Αποτίμησης Έργου «Clean Blue Paros» για το 2021

xristiana