ΚεντρικήΟμορφιά

5 τρόποι για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα

26/7/2024

Τα μπάνια σε θάλασσα και πισίνα είναι η αγαπημένη ρουτίνα του καλοκαιριού και φυσικά συνοδεύονται από μπόλικη έκθεση στον ήλιο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τη συντροφιά ενός βιβλίου. Καμιά φορά λοιπόν, αυτή η έκθεση συνοδεύεται από ηλιακά εγκαύματα ως αποτέλεσμα λάθος υπολογισμού της ώρας που περνάμε στον ήλιο ή ελλιπούς εφαρμογής του πιο σημαντικού προϊόντος του καλοκαιρινού νεσεσέρ μας: του αντηλιακού.

Ακολουθούν 5 σημαντικές συμβουλές για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου άμεσα μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα, για να συνεχίσεις τις διακοπές σου με άνεση και ξεγνοιασιά.

Δρόσισε την Πληγείσα Περιοχή

Κάνε ένα δροσερό μπάνιο ή ντους: Αυτό βοηθά να μειωθεί η θερμότητα στο δέρμα σου. Απόφυγε τη χρήση σκληρού σαπουνιού καθώς μπορεί να ξηράνει και να ερεθίσει το δέρμα σου.

Εφάρμοσε δροσερές κομπρέσες: Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί ή και γάζες βουτηγμένες σε δροσερό νερό και εφάρμοσέ τις στην πληγείσα περιοχή για 15-20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Ενυδάτωσε το Δέρμα σου

Εφάρμοσε τζελ αλόης: Η αλόη έχει φυσικές καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εφάρμοσέ την γενναιόδωρα στις πληγείσες περιοχές.

Χρησιμοποίησε απαλή, χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα ανάπλασης: Οι ενυδατικές κρέμες ανάπλασης βοηθούν να αποφευχθεί η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα, ενώ αποκαθιστούν γρήγορα τον επιδερμικό φραγμό που έχει τραυματιστεί. Προτίμησε προϊόντα που περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά όπως η πανθενόλη, η βιταμίνη Ε, η προβιταμίνη Β5  το shea butter και τα πρεβιοτικά.

Μείνε Ενυδατωμένη

Πιες άφθονο νερό: Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να σε αφυδατώσει, οπότε είναι σημαντικό να πίνεις περισσότερα υγρά για να βοηθήσεις το δέρμα σου να επουλωθεί και να παραμείνεις ενυδατωμένη.

Πάρε Παυσίπονα

Χρησιμοποίησε ιβουπροφαίνη ή παρακεταμόλη: Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Ακολούθησε τις οδηγίες δοσολογίας στη συσκευασία και ρώτα σχετικά τον/την δερματολόγο σου.

Απόφυγε Περαιτέρω Έκθεση στον Ήλιο

Μείνε μακριά από τον ήλιο: Κράτησε τις ηλιοκαμένες περιοχές καλυμμένες με χαλαρά, μαλακά ρούχα από βαμβάκι που αν. Απόφυγε περαιτέρω έκθεση στον ήλιο μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σου.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό με ευλάβεια: Εφάρμοσε αντηλιακό ευρέως φάσματος με SPF 50 σε κάθε επόμενη έκθεσή σου στον ήλιο για να προστατεύσεις το δέρμα σου από περαιτέρω βλάβη.

Επιπλέον Συμβουλές

Απόφυγε τα στενά ρούχα για να μην ερεθίζεις το δέρμα σου περισσότερο.

Μην σπας τις φουσκάλες αν αυτές σχηματιστούν, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση της περιοχής.

Ζήτησε ιατρική βοήθεια αν το ηλιακό έγκαυμα είναι σοβαρό, καλύπτει μεγάλη περιοχή ή συνοδεύεται από συμπτώματα όπως πυρετός, ρίγη ή ζάλη.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΥΠΕΝ: Οι 10 μεταρρυθμίσεις για ενεργειακό κόστος, αυθαίρετα, ρευματοκλοπές – Σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο

xristiana

Ο Πρώτος Γαστρονομικός Διαγωνισμός Για Άτομα Με Αναπηρία

xristiana

Η σύγκριση σε ρεύμα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία και σίγουρα θα χρειαστείτε τη βοήθειά μας

xristiana