ΚεντρικήΟμορφιά

5 λόγοι που το δροσερό νερό στο ντους βοηθά την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών σου

10/7/2024

Ένα χλιαρό ντους είναι η καλύτερη επιλογή για χαλάρωση μετά από μια έντονη ημέρα στη δουλειά, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και η καλύτερη για την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών μας.

Οι ειδικοί εδώ και χρόνια στηρίζουν να κάνουμε μπάνιο με δροσερό νερό, βοηθώντας στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας και παρέχοντας στον εαυτό μας πολύτιμα οφέλη που βελτιώνουν την εμφάνισή μας και που δεν είχαμε σκεφτεί.

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς το δροσερό νερό στο ντους βοηθά την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.

Συσφίγγει τους πόρους και μειώνει την ακμή

Το κρύο νερό βοηθά στη σύσφιξη των πόρων, μειώνοντας την πιθανότητα να παγιδευτούν ακαθαρσίες και λιπαρότητα, που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και μαύρα στίγματα. Οι μικρότεροι πόροι δίνουν στο δέρμα σου μια πιο λεία και καθαρή εμφάνιση.

Μειώνει τη φλεγμονή και το πρήξιμο

Το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος στο δέρμα. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο ήρεμο και ομοιόμορφο.

Βελτιώνει τη φυσική λάμψη του δέρματος

Το κρύο νερό μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, που μπορεί να ενισχύσει με τη σειρά της τη φυσική λάμψη του δέρματός σου. Η βελτιωμένη κυκλοφορία παρέχει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα σου, προάγοντας μια πιο υγιή και ζωντανή επιδερμίδα.

Αποτρέπει την υπερβολική λιπαρότητα και την ξηρότητα

Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει υπερβολικά από το δέρμα και τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό. Το κρύο νερό, από την άλλη πλευρά, βοηθά στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας των ελαίων στο δέρμα, κρατώντας το ενυδατωμένο και λιγότερο επιρρεπές στην υπερβολική λιπαρότητα.

Ενδυναμώνει τα μαλλιά και προσθέτει λάμψη

Το κρύο νερό βοηθά στο σφράγισμα των θύλακων των τριχών, κάνοντας τα μαλλιά σου πιο δυνατά και λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. Επίσης λειαίνει την τρίχα, γεγονός που μπορεί να προσθέσει λάμψη και να μειώσει το φριζάρισμα, δίνοντας στα μαλλιά μια πιο υγιή εμφάνιση.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Equinor: Ποντάρει σε κοίτασμα αερίου που καλύπτει το 10% των ευρωπαϊκών αναγκών

xristiana

Essence HARLEY QUINN – Catrice THE Jocker

xristiana

«Υγιεινές» τροφές με πολύ περισσότερη ζάχαρη από ό,τι νομίζετε

xristiana