ΚεντρικήΚοινωνικά

3η Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής

23/7/2024

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, μετά τις επιτυχημένες δύο πρώτες διοργανώσεις της «Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής», διοργανώνει την τρίτη «Συνάντηση», με σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Κρήτη και τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, καθώς επίσης σε όψεις του παραδοσιακού πολιτισμού μέσα από την καταστροφή και τη συνέχεια.

Επίσης, «Μαθήματα Αρχαιολογικού Κινηματογράφου» (Μaster class) στις 25 και 26 Ιουλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη (Αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια), Παραγωγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Εταιρίας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: https://otavoice.gr

Related posts

Επιστήμονες προειδοποιούν: «Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων μέσα στα επόμενα 100 χρόνια»

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 6/7

xristiana

Πάτρα: Βοηθούσε το ΑμΕΑ παιδί της και αυτός την έκλεβε… μπροστά στα μάτια της!

xristiana