ΚεντρικήΟμορφιά

Σώμα: Τα καλλυντικά & τα συστατικά της bodycare ρουτίνα σας

11/7/2024

Όλες οι γυναίκες υιοθετούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης στο πρόσωπο, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας μας. Πολλές φορές, όμως, η φροντίδα του σώματος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό και αφυδατωμένο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζουμε με την ίδια προσοχή και την επιδερμίδα του σώματός μας, καθώς μπορεί να εμφανίσει ακμή, υπερμελάγχρωση, σημάδια γήρανσης και βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Διαβάστε παρακάτω, λοιπόν, για να μάθετε ποια καλλυντικά και συστατικά θα σας δώσουν αυτήν την περιζήτητη λαμπερή και υγιή όψη στο σώμα.

Ενυδατικές κρέμες & λοσιόν

Η ενυδατική κρέμα παίζει σημαντικό ρόλο στη φροντίδα του σώματος και δεν πρέπει να λείπει από τη bodycare ρουτίνα σας. Εφαρμόστε τη αμέσως μόλις βγείτε από το ντους, καθώς οι πόροι σας είναι ανοιχτοί από το νερό, κάτι που θα βοηθήσει την ενυδατική να απορροφηθεί γρηγορότερα.

Ρετινόλη

Η εφαρμογή μιας λοσιόν σώματος με ρετινόλη θα προσθέσει υγρασία στο δέρμα και θα το κάνει πιο λείο. Προσοχή όμως -αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας μετά τη χρήση ρετινόλης.

Οροί & έλαια

Το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια και το βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά συστατικά που πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα περιποίησης σώματος. Όταν αγοράζετε ορούς κι έλαια, βεβαιωθείτε ότι τα περιλαμβάνουν, καθώς θα ενισχύσουν την υγρασία της επιδερμίδας και θα την κάνουν πιο λεία και σφριγηλή.

Προϊόντα περιποίησης για ακμή

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και στο σώμα -έχετε ακούσει για την ακμή στην πλάτη ή στον θώρακα; Αν και δεν μπορείτε να θεραπεύσετε την ακμή στο σώμα από τη μια μέρα στην άλλη, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης που θα την περιορίσουν και θα σας ανακουφίσουν -να θυμάστε μόνο ότι η συνέπεια είναι το παν. Υιοθετήστε το εκάστοτε προϊόν ή θεραπεία για την ακμή στο σώμα για τουλάχιστον 3 μήνες, εάν θέλετε να τη δείτε να υποχωρεί.

Απολεπιστικά προϊόντα

Η απολέπιση στο σώμα -φυσική ή χημική- συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της ακμής και στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενώ κάνει ακόμη και τις ενυδατικές σώματος να λειτουργούν πολύ καλύτερα -οι πόροι είναι ανοιχτοί και καθαροί και τα προϊόντα διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ενσωματώστε ένζυμα και οξέα στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας για να κάνετε ήπια απολέπιση χωρίς να διαταράξετε τον επιδερμιδικό φραγμό. Εστιάστε σε προβληματικά σημεία όπου μπορεί να είναι επιρρεπή στην υπερμελάγχρωση, το δέρμα είναι πιο παχύ ή οι τρίχες έχουν γυρίσει προς τα μέσα -συνήθως μετά το ξύρισμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Νέα όπλα επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου

xristiana

Νερό: Εννέα επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη που παρέχει στην υγεία

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Μνήμη Του Ιάσονα Πανταζή

xristiana