ΚεντρικήΟμορφιά

Ποιο είναι το μπότοξ της φύσης – Σας χαρίζει νεανικό και λαμπερό δέρμα

9/7/2024

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει τη λάμψη του. Μπορείτε όμως μέσω της διατροφής και των προϊόντων περιποίησης να αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση. Αυξάνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μπορείτε να σταματήσετε τα σημάδια του χρόνου και να αποκτήσετε και πάλι ένα νεανικό και καλά ενυδατωμένο δέρμα.

Στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης συμβάλλουν τα αντιοξειδωτικά. Τα κυριότερα αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η ρετινόλη, το ασκορβικό οξύ, η τοκοφερόλη και το σελήνιο.

Ο οργανισμός διαθέτει τα δικά του ενδογενή αντιοξειδωτικά, αλλά όσο μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση με εξωγενή αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες πριν προλάβουν να βλάψουν ζωτικά μόρια, βοηθούν στην αποκατάσταση του κολλαγόνου, μειώνουν τις ρυτίδες και επαναφέρουν τη φυσική λάμψη του δέρματος.

Το μπότοξ της φύσης

Σε ένα βίντεο στο TikTok, η δημοφιλής Anya Levi αποκάλυψε το μπότοξ της φύσης που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σας. Σύμφωνα με την ίδια, το τσάι ιβίσκου βελτιώνει την επιδερμίδα σας, καθώς έχει τη δυνατότητα να επιβραδύνει και να καθυστερεί τη γήρανση λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά.

Η Anya Levi τονίζει ότι το τσάι ιβίσκου είναι ουσιαστικά το μπότοξ της φύσης. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρική βλάβη, η οποία προκαλεί γήρανση. Επιπλέον αναφέρει ότι «μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση χοληστερόλης και μπορεί να ενισχύσει την υγεία του ήπατος και να προωθήσει την απώλεια βάρους».

Η διατροφολόγος Mary Sabat συμφωνεί και αναφέρει ότι το τσάι βοτάνων, όπως ο ιβίσκος, είναι χωρίς καφεΐνη και χωρίς θερμίδες. Είναι ένα γλυκό και αρωματικό ρόφημα που κάνει καλό στην υγεία του δέρματός σας.

Από την πλευρά της η δερματολόγος Δρ Simran Sethi, προσθέτοντας ζάχαρη στο τσάι ή τον καφέ σας, το μόνο που θα κάνετε είναι να κάνετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές ακόμα πιο εμφανείς. «Η υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένης ζάχαρης προκαλεί βλάβη στις πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα» τονίζει η ίδια, λέγοντας πως αυτό μειώνει την ακεραιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, καθιστώντας το επιρρεπές στην αφυδάτωση και τις ρυτίδες.

Το τσάι ιβίσκου, προσθέτει η ίδια, είναι μια δύναμη θρεπτικών συστατικών, γεμάτο βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, μαζί με ψευδάργυρο και σίδηρο. Πέρα από αυτά, διαθέτει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυσικά άλφα υδροξυοξέα (AHAs), και τα δύο κρίσιμα για την επίτευξη του λαμπερού δέρματος που όλοι επιθυμούμε.

Επιλέγοντας ένα τσάι από βότανα, όπως ο ιβίσκος, με ή χωρίς φυσικό γλυκαντικό, θα σας προσφέρει υγιή αντιοξειδωτικά και θα χαρίσει στο δέρμα σας μια λαμπερή εμφάνιση, καταλήγει η Δρ Sethi.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φωτιά στο Δασοχώρι Ξάνθης – Στη μάχη και εναέρια μέσα

xristiana

Ξενοδοχεία: Κάθε μέρα στον πλανήτη πετιούνται πάνω από 5 εκατ. σαπούνια – Η ανακύκλωση δίνει τη λύση

xristiana

Τι θα συμβεί στο πρόσωπό σας αν το πλένετε συχνά

xristiana