ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πάνω από 11.000 στρέμματα παρθένου δάσους κάηκαν από τη φωτιά στο όρος Όρβηλος

29/7/2024

Περισσότερα από 11.000 στρέμματα παρθένου δάσους κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο όρος Όρβηλος, πάνω από το Αχλαδοχώρι του δήμου Σιντικής, στις Σέρρες.

Η φωτιά έκαιγε για περίπου 10 ημέρες και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι προσπάθειες για άμεση κατάσβεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απέτυχαν λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων αλλά και του δύσβατου σημείο στο οποίο έκαιγαν οι φλόγες.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, “περισσότερα από 11.000 στρέμματα παρθένου δάσους έχουν καεί στο όρος Όρβηλος. Πλην της Πυροσβεστικής, προσωπικό και μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς διέθεσαν ο δήμο Σιντικής, ο Στρατός, ο δήμος Σερρών και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας“.

Στην ίδια δήλωσή του, ο κ. Τάτσιος ξεκαθαρίζει πως οι καμένες εκτάσεις δεν πρόκειται να διατεθούν προς ανθρώπινη εκμετάλλευση. “Το δάσος θα ξαναγίνει δάσος“, διαμηνύει και προσθέτει: “Κάποιοι λένε ότι θα στήσουν ανεμογεννήτριες. Οποιαδήποτε σκέψη για εκμετάλλευση της καμένης περιοχής θα μας βρει απέναντι. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα εκμετάλλευσης του καμένου δάσους“.

Δείτε όσα δήλωσε:

https://www.facebook.com/tatsios.giorgos/videos/3798387593707651/?ref=embed_video&t=27

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κακοκαιρία: Προβλήματα στις Κυκλάδες – Υδροστρόβιλος στη Μύκονο, κατολισθήσεις στη Σαντορίνη

xristiana

Βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και μεγάλους

xristiana

Ζώδια 19/09 Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana