ΚεντρικήΚοινωνικά

Οι εικαστικές «Περιπλανήσεις» του Θ. Νικολάκη κάνουν στάση στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης»

1/7/2024

Την αναδρομική έκθεση του Πευκιώτη καλλιτέχνη Θοδωρή Νικολάκη με τίτλο «Περιπλανήσεις» φιλοξενεί για πρώτη φορά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» από το Σάββατο 6 έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20:30, ενώ όλες τις ημέρες θα υποδέχεται το κοινό από τις 10:30 μέχρι τις 13:30 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της Σοφίας Γουναροπούλου, αντιπροέδρου της Επιτροπής του πρώην ΚΟΙΠΑΠ, ο Θοδωρής Νικολάκης θα παρουσιάσει κολάζ με γραμματόσημα, σε μια προσπάθεια να φανεί η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνικής, ενώ θα παρουσιάσει και έργα με άλλες τεχνικές από την πολυετή πορεία του. Ξεχωριστή θέση έχουν οι πυρογραφίες, επίσης αγαπημένη τεχνική του καλλιτέχνη, ενώ την έκθεση συμπληρώνουν έργα σε μεικτή τεχνική και κάποια λάδια, ακρυλικά και άλλα.

H κα. Σοφία Γουναροπούλου με αφορμή την έκθεση «Περιπλανήσεις» τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που o Δήμος θα φιλοξενήσει τα έργα του Πευκιώτη Θοδωρή Νικολάκη, σε μία έκθεση υψηλού επιπέδου. Ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης με βαθιά εκτίμηση στην Τέχνη και αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο στη ζωή των πολιτών προωθεί την ανάπτυξή της και πολύ περισσότερο τους καλλιτέχνες του Δήμου μας».

Σύντομο βιογραφικό του Θοδωρή Νικολάκη

Ο Θοδωρής Νικολάκης γεννήθηκε το 1962 στον Απόλλωνα Νάξου.

Εργάσθηκε για 32 χρόνια στον τραπεζικό τομέα, ενώ για 5 χρόνια εργάσθηκε ως αρθρογράφος και καλλιτεχνικός επιμελητής στο περιοδικό «ΧΡΥΣΟΤΕΧΝΗ».

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πεύκης καθώς και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πεύκης. Επίσης την περίοδο 2020-2022, ήταν μέλος του ΔΣ του ΠΕΑΠ.

Είναι εμπειρικός εικαστικός καλλιτέχνης με κύρια δραστηριότητα στο κολάζ με γραμματόσημα. Είναι συλλέκτης γραμματοσήμων και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων. Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και τέσσερις εκθέσεις γραμματοσήμων. Έχει επίσης πάρει μέρος σε περίπου 70 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή), μια μονογραφία «Δημήτρης Γληνός» , «Ο Μάης των αγώνων» ένα οδοιπορικό στις εργατικές πρωτομαγιές, μέσα από την ποίηση, και το βιβλίο «Το κολάζ με γραμματόσημα», για την τεχνική του κολάζ.

Related posts

Ηράκλειο Αττικής: Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης Για Την Ουκρανία

xristiana

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana

7° Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν. – Μεταβολικά Νοσήματα 2024: Από τη θεωρία στην πράξη

xristiana