ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ξενοδοχεία: Κάθε μέρα στον πλανήτη πετιούνται πάνω από 5 εκατ. σαπούνια – Η ανακύκλωση δίνει τη λύση

3/7/2024

Τρεις φορές περνά ο Κρίστιαν Στέκο το πράσινο σαπούνι πάνω από έναν κόφτη από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια δίνει τη ράβδο στον συνάδελφό του, ο οποίος επεξεργάζεται τις άκρες σχολαστικά με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.

Ένας άλλος συνάδελφός του ελέγχει το αποτέλεσμα κάτω από έναν μεγάλο μεγεθυντικό φακό. Δεν πρέπει να έχει μείνει καμία βρωμιά ή τρίχα στο σαπούνι.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα σαπούνια που βρίσκονται στο τραπέζι προέρχονται από ξενοδοχεία, έχουν όλα χρησιμοποιηθεί. Το εργοστάσιο σαπουνιών Lebenshilfe στη Νυρεμβέργη θέλει να τα μετατρέψει σε καινούργια.

Εργασία για άτομα με αναπηρία

Σε πολλά δωμάτια ξενοδοχείων υπάρχουν μικρά συσκευασμένα σαπούνια. Οι επισκέπτες τα χρησιμοποιούν συνήθως μόνο λίγες φορές πριν καταλήξουν στα σκουπίδια. Για λόγους υγιεινής, τα σαπούνια δεν πρέπει να αφήνονται στον νιπτήρα για τους επόμενους επισκέπτες. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση η μη κερδοσκοπική οργάνωση SapoCycle. Την ίδρυσαν η Μπερνίζ Ριβιέρ και η Άστριντ Λόιτνερ στις αρχές του χρόνου κοντά στο Μόναχο ως γερμανικό παρακλάδι της ομώνυμης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ελβετία. Υπάρχει επίσης ένα παρακλάδι στη Γαλλία.

Στόχος των δύο γυναικών είναι να προστατεύσουν το περιβάλλον και να βοηθήσουν ταυτόχρονα όσους έχουν ανάγκη. «Κάθε μέρα, περισσότερα από 5 εκατομμύρια σαπούνια ξενοδοχείων σε στερεή κατάσταση πετιούνται στην πραγματικότητα σε όλον τον κόσμο», λέει η Άστριντ Λόιτνερ. Σύμφωνα με τη Γερμανική ΄Ενωση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων Dehoga δεν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για τη Γερμανία. Ωστόσο, με περίπου 44.000 καταλύματα στη Γερμανία ο αριθμός σαπουνιών που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν πρέπει να είναι αμελητέος.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης: 20 εκατ. δέντρα σε 200 περιοχές με χρηματοδότηση 194 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

xristiana

Το 1o World Cafe για το περιβάλλον 

xristiana

Βρεφικό έκζεμα: Τι δείχνει για τον κίνδυνο μελλοντικών αλλεργιών

xristiana