ΚεντρικήΚοινωνικά

Ξεκινούν την Τετάρτη οι εκδηλώσεις του “Φεστιβάλ Γης Χανιά 2024”

24/7/2024

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο όλοι όσοι αγαπάμε τους χειροποίητους θησαυρούς της Κρήτης, τα ήθη και τις παραδόσεις,  τα σύμβολα και τις αξίες της θα είμαστε στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΗΣ στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

“Σε κεντρικό σημείο του φεστιβάλ θα δεσπόζει καθημερινά ένας αργαλειός…. λίγο διαφορετικός από τα συνηθισμένα,  στον οποίο κάθε επισκέπτης είναι ευπρόσδεκτος να υφάνει τη δική του γραμμή, αφήνοντας το αποτύπωμά του σε ένα συλλογικό υφαντό. Οι  υφάντρες του Λυκείου Ελληνίδων θα είναι εκεί για να μας παρουσιάσουν μία επιλογή από παραδοσιακές κρητικές φορεσιές και να μας μυήσουν στην τεχνική της χειροποίητης κρητικής φορεσιάς.

Τη βραδιά των εγκαινίων η η ταξιδιωτική δημοσιογράφος Ισαβέλλα Ζαμπετάκη θα μας προσκαλέσει παρέα με τον διάσημο βοσκό  Γιάννη Παπασηφάκη  ναν αναλογιστούμε τι σημαίνει να ζει και να τυροκομεί κανείς σε μιτάτο της Μαδάρας εν έτει 2024. Θα τραγουδήσει ριζίτικα ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου. 

Στη ζωντανή σκηνή κάθε απόγευμα θα φιλοξενούνται δράσεις ιδιαίτερου χαρακτήρα που θα μας μυούν στα μυστικά των βοτάνων , της αποθήκευσης ελαιολάδου, της βιβλιοθήκης τυριών   αλλά και θα μας ταξιδεύουν σε ξεχωριστές ακουστικές εμπειρίες αξιοποιώντας τα λέρια των αιγοπροβάτων.

Φεστιβάλ Γης Χανιά πρόγραμμα

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Ημερίδα για την «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά»

xristiana

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς

xristiana

«Ημέρα στήριξης και Αλληλεγγύης» με δράσεις στο Γαλάτσι

xristiana