ΚεντρικήΠεριβάλλον

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Χίο και Κω

1/7/2024

Αρκετές πυρκαγιές βρίσκονται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη σε Χίο, Κω, Ηράκλειο Κρήτης και Μονεμβασιά. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι ακόμη στη Ριτσώνα. 

Φωτιά στη Χίο 

Λίγο μετά τις 11:20 το πρωί ξέσπασε μεγάλη φωτιά στη Χίο, κοντά στον οικισμό Μετόχι κι επειδή εκεί υπάρχει μόνο ένας δρόμος ήχησε το 112, προκειμένου να φύγουν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους, καθώς αν γυρίσει άνεμος τα πράγματα είναι δύσκολα για να απομακρυνθούν.

Δεν έχει δάσος στο σημείο αλλά μικροί θάμνοι κι ένα μεγάλο κομμάτι που είχε αναδασωθεί και η φωτιά κινείται με ταχύτητα. Επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρου της 13ης ΕΜΟΔΕ, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Κω και το Δίστομο 

Στη Κω η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αντιμάχεια αλλά ευτυχώς είναι μακριά από σπίτια, όπως και στο Δίστομο που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο. 

Φωτιά στη Ριτσώνα 

Στη Ριτσώνα βρίσκονται ακόμη ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς εκεί καταστράφηκε ένα ολόκληρο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων από πυρκαγιά που ξεκίνησε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από χαμηλή βλάστηση. 

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε στη 13;30 στους Αγίους Δέκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ και 2 ελικόπτερα.  

Πηγή: https://www.star.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Travel-size mascara: Γιατί οι κορυφαίοι makeup artists τις συστήνουν ανεπιφύλακτα ειδικά για το καλοκαίρι;

xristiana

Κυτταρίτιδα: Η σοβαρή νόσος που πολλοί μπερδεύουν με σύμπτωμα παχυσαρκίας

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 2/3

xristiana