ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Κακοκαιρία-εξπρές με κεραυνούς και καταιγίδες

4/7/2024

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα:

α. Στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Λέσβου).

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν.Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» Παρουσιάζει Το Βιβλίο “Ποντικίνα Την Πικασίνα” Στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας.

xristiana

ΓΣΕΕ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Nα επιταχυνθεί η μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία

xristiana

Αγία Φοίβη

xristiana