ΚεντρικήΟμορφιά

Κάηκαν τα χείλη σου από τον ήλιο; Δες τι πρέπει να κάνεις

14/7/2024

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε τονίσει πόσο σημαντική είναι η προστασία για τα χείλη μας και πιο συγκεκριμένα η χρήση του αντηλιακού. Αν συνεχίζεις να το παραλείπεις είναι πολύ πιθανό να βρεθείς αντιμέτωπη με εγκαύματα στα χείλη σου από τον ήλιο.

Η περιοχή των χειλιών είναι πολύ ευαίσθητη και επηρεάζεται πολύ εύκολα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Έχει ελάχιστη μελανίνη κάτι το οποίο δεν τη βοηθά με την προστασία από τον ήλιο και το εξωτερικό στρώμα δέρματος είναι πολύ λεπτό.

Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να εφαρμόζουμε όλο το χρόνο τα κατάλληλα προϊόντα έτσι ώστε το κολλαγόνο των χειλιών να μην αλλάξει λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

Θα καταλάβεις ότι έχουν καεί τα χείλη σου αν τα δεις να πρήζονται και το χρώμα τους γίνεται πιο κόκκινο ή ακόμα και να εμφανίζουν φουσκάλες.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να επουλωθούν είναι για ένα διάστημα να αποφεύγεις τον ήλιο και να κάνεις κομπρέσες με παγωμένο νερό. Έπειτα θα χρειαστεί να απλώσεις μια θεραπεία χειλιών που θα τα θρέψει και θα τα ενυδατώσει.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σε ένα σχολείο με πλουσιόπαιδα βάζει η δασκάλα άσκηση για τη χρήση του επιρρήματος “προφανώς” στις προτάσεις…!

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στη Νέα Ιωνία

xristiana

Ένας χρόνος από την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου – Πώς και γιατί απέτυχε

xristiana